Wysłany: Nie Gru 02, 2012 16:32 [r200] rover 200 bi xenon soczewka
Witam czy jest mozliwy montaz takiego zestawu w oryginalna lampe?
moto.allegro.pl/bi-xenon-soczewka-angel-eyes-ringi-ccfl-h1-h7-h4-i2826881795.html
Jak z rozklejaniem takich lamp?Moze juz ktos montowal takie cos na co zwrocic uwage?
SPAMU¦
Wysłany: Nie Gru 02, 2012 16:32 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Światła nie świeca do przodu od tak o lecz pod odpowiednim kątem i kierunku.
Jak to ustawisz? Przerabiając klosz zmieniasz te parametry, możesz innych oślepiać.
Nie, silnikami ustawiasz wysokość strumienia świetlnego ale już ustalonego.
Tu będziesz miał nieustalony, świecący tak naprawdę gdzieś tam i niemal w 100% będziesz oślepiał osoby jadące z nad przeciwka.
Druga sprawa to fakt że policja Ci dowód zabierze za coś takiego (czyli że reflektory świecą nie tam gdzie trzeba i jak się okaże że przekraczasz bodajże 1700lm i nie masz spryskiwaczy ich).
Spryskiwacze to nie problem, najważniejsze to ustawić reflektory.
Zleć to lepiej firmie która tym się zajmuje, będziesz miał zrobione porządnie i tak jak trzeba ustawione.
rudealis, kolego mam dokładnie takie soczewki zamontowane w Renault Scenic z 2001r. i 2 dni ostawiałem aby po włączeniu długich kąty się nachodziły (nie używam ich jako bi-xenon) i nie jest dobrze, ponieważ świecą za wąsko, słabo doświetlają krawężniki. Jedynym plusem, że mogą świecić dalej i nie zauważyłem oślepiania, kontrole już drugi rok przechodzę, ale tak jak wyżej piszą, jak będziesz miał jakieś zdarzenie, to mogą ciebie obwinić, bo jeździsz na lampach bez homologacji.
światła w oryginale świecą beznadziejnie, tak jakby ich nie było, nawet najlepsze żarówki z Philipsa nie poprawiały widoczności, ale za to oryginał świecił szerzej.
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
rafalmis1, zrób zdjęcie swoich świateł. Może coś ogranicza soczewkę z boku i dlatego świecą Ci wąsko? Ja mam takie w R25 i świecą dużo szerzej niż oryginał a
w dodatku świecą bo oryginalne światło w R25 nie jest a dobre..
głownie chodzi mi o to z szerokością świecenia to ze nie rozkłada barwy idealnie na całej szerokości świetlnej. Wygląda to u mnie tak, ze przed samochodem słup ładnie rozłożonego światła ale już po bokach barwa jest słaba
wydaje mi się, że soczewka powinna idealnie na całej szerokości rozkładać intensywność barwy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum