Typ: V6 Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1999
Mam małą nieszczelność w wydechu i jest to strasznie irytujące bo brzęczy, tak troche jak wozy WRC ale po rozgrzaniu znacznie ciszej jest co też trochę jest dziwne (albo nie ) myślałem że to uszczelka od kolektora tego od strony chłodnicy, po wymianie nic to nie dało , więc pewnie jest nieszczelny na tym połączeniu niżej tylko tam nie ma uszczelki wchodzi rura w rurę i stąd moje pytanie jak to ustroistwo uszczelnić? jest tam też sonda lambda ale wydaje mi się ze raczej nie ma możliwości żeby to przez nią było?
Skoro po rozgrzaniu jest znacznie ciszej, to nieszczelność raczej będzie na jakimś połączeniu elementów. Wejdź pod auto i dokładnie obejrzyj układ. W miejscu nieszczelności znajdziesz czarny (sadza) nalot. Są specjalne pasty do uszczelniania połączeń układu wydechowego. Powinna pomóc.
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
no wiem gdzie dokladnie jest nieszczelny na 100% , tak jak napisałem na łaczeniu tym pierwszym gdzie nie ma uszczelki dodatkowo wzrosło spalanie a zaraz za połączeniem jest sonda więc... a łącznik nie tak dawno wymieniałem na plecionke więc został wyeleminowany, ta pasta to coś takiego ? http://allegro.pl/liqui-m...2794070917.html tylko jesli to faktycznie tak wiąże jak piszą to czy nada sie na łączenie? są jeszcze sylikony te wysokotemperaturowe tylko to z kolei pewnie zara wydmucha
Wysłany: Wto Gru 04, 2012 19:46
no nic sprubuje pasty zobaczymy dzieki
na jedną kryzę uszczelka z otworem fi 68mm rozstaw szpilek 100 mm na drugą fi 58 mm rozstaw szpilek 95 mm. Otwory na szpilki najlepiej fi 11 mm.
_________________ Andrzej
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony przez SeniorA Wto Gru 04, 2012 20:14, w całości zmieniany 3 razy
Ostatnio wymieniłem łącznik elastyczny i wydaje mi się że auto chodzi zauważalnie głośniej. Najgorzej przy 1.5-2 rpm. Myślicie że możliwe że to od tego że wspawałem łącznik na oko z 5-7 cm krótszy?? Tylko taki był w sklepie a na szybko chciałem zrobić, jaka jest długość łącznika oryginalnego??
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum