Wysłany: Sro Sty 02, 2013 19:46 [R416] Zakłócenia od spryskiwaczy.
Witam!
Mam radiotelefon Midland Alan 199-A podłączony pod kable od zapalniczki.
Po włączeniu spryskiwaczy piszczy. Da się coś z tym zrobić?
Druga sprawa to taka, że gniazdo zapalniczki nie daje mi prądu na np. CB czy ładowarke do latarki. Grzeje normalnie zapalniczke a prądu na wtyczki nie daje, czym może być to spowodowane?
Ostatnio zmieniony przez LookMyWay Czw Sty 03, 2013 12:23, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Sro Sty 02, 2013 19:46 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Druga sprawa to taka, że gniazdo zapalniczki nie daje mi prądu na np. CB czy ładowarke do latarki. Grzeje normalnie zapalniczke a prądu na wtyczki nie daje, czym może być to spowodowane?
Wtyczka CB, latarki do bani albo źle wkładasz.
Moderator greg-si informuje
Uwaga! Ten temat zostanie usunięty jeśli autor nie poprawi jego nazwy.
ZAKŁÓCENIA!!!
Aby zmienić nazwę tematu, autor musi w pierwszym poście użyć funkcji
_________________ R400 1.4, R620Ti, R420Si, R400 2.0 Turbo, R200 Coupe, R800 Coupe Turbo ->
R200 Coupe Turbo & V8
Ostatnio zmieniony przez greg-si Sro Sty 02, 2013 21:14, w całości zmieniany 1 raz
bo trzeba kondensatory na silniczkach założyć żeby zakłócenia zredukowały
_________________ wcześniej PoldoRover 10 lat złego słowa nie powiem
Rover 220SDi "szedł jak pocisk"
LR Freelander 1.8 Hard top PB/LPG będę tęsknił
teraz Rover 75 2.0 V6 Charme [mruczek] zobaczymy kupiony 13 w niedzielę
LR Freelander 1.8 SCAPA Sport
MG TF 160 srebrny pocisk
te zakłócenia raczej nie przez zasilanie idą, tylko droga radiową a takie filtry są wbudowane we wszystkie nowe radia. Zeby zlikwidować piski od silniczków trzeba we wtyczki tych silników (albo najbliżej silnika jak się da) założyć kondensatory suche ok. 400nF/250V
_________________ wcześniej PoldoRover 10 lat złego słowa nie powiem
Rover 220SDi "szedł jak pocisk"
LR Freelander 1.8 Hard top PB/LPG będę tęsknił
teraz Rover 75 2.0 V6 Charme [mruczek] zobaczymy kupiony 13 w niedzielę
LR Freelander 1.8 SCAPA Sport
MG TF 160 srebrny pocisk
W 1.4 CB mam podpięte bezpośrednio pod akumulator (plus kilka innych urządzeń). Nic nie sieje.
W 2.0 mam pod wtyczkę zapalniczki i słychać silniczek spryskiwaczy (wycieraczek nie słychać).
_________________ R400 1.4, R620Ti, R420Si, R400 2.0 Turbo, R200 Coupe, R800 Coupe Turbo ->
R200 Coupe Turbo & V8
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum