Zalety: " Źle znosi gaz LPG"
Wady: " Źle znosi gaz LPG"
Oprócz tego zdjecię starego R a w modelu piszą "200 i 25 mkIII"
Silnik o mocy 100 KM ? Równo nie miał chyba żaden
Rocznik: 1998 - to przecież nie bylo 25 wtedy
_________________ Bo fruwać jest generalnie nieroztropnie, więc nie pijcie przy otwartym oknie!
Ktoś kto to pisał miał takie pojecie o samochodzie którym jeździ jak krety o lataniu.
To może wpisał co mu mechanik powiedział.
"Panie, źle działa LPG bo to rover tak ma być!"
Tarcze + klocki 300PLN - faktycznie tragedia, hamulce do motorynki będą tańsze.
Przecież to auto prawie zawsze ma ok 10s do setki lub mniej, to hamulce nie mogą być z tektury.
Przyznam szczerze ze nie bolą mnie takie opinie, z drugiej strony są mi nawet na rękę bo R można tanio kupić ( i tani sprzedać), pan Redaktor wykazał się lekką nie kompetencją, jednym słowem dużo nakłamał. Artykuł pełen stereotypów.
Tarcze + klocki 300PLN - faktycznie tragedia, hamulce do motorynki będą tańsze.
Przecież to auto prawie zawsze ma ok 10s do setki lub mniej, to hamulce nie mogą być z tektury.
no evo tarcze niech sobie porówna np cena jego używanego auta
Przyznam szczerze ze nie bolą mnie takie opinie, z drugiej strony są mi nawet na rękę bo R można tanio kupić ( i tani sprzedać), pan Redaktor wykazał się lekką nie kompetencją, jednym słowem dużo nakłamał. Artykuł pełen stereotypów.
Jaki redaktor i jaki artykul? Przeciez taka opinie moze wystawic kazdy. Prosze bardzo macie inne zdanie na temat auta napiszcie swoja opinie http://moto.wp.pl/opinie/dodaj.html Klawiatura przyjmie wszystko co napiszecie
_________________ Jeśli twierdzisz, ze szukałeś i nie znalazłeś to znaczy, ze kłamiesz.
Jaki redaktor i jaki artykul? Przeciez taka opinie moze wystawic kazdy. Prosze bardzo macie inne zdanie na temat auta napiszcie swoja opinie http://moto.wp.pl/opinie/dodaj.html Klawiatura przyjmie wszystko co napiszecie
Lata temu jeździłem R 216 GTS (1992r.). Kupiłem go, gdy miał bodajże 8 lat i parę lat u mnie posiedział. Jedyny problem, jaki miałem, to był aparat zapłonowy. Koszt naprawy znikomy, naprawa - błahostka. Sprzedałem i wiem, że do tej pory jeździ i ma się dobrze.
O ile sobie dobrze przypominam, to ten model miał odpowiednik u Hondy, ale to była H. Concerto, a nie Civic. Gdzieś, kiedyś czytałem, iż to Honda zdecydowała się na produkcję Concerto zauroczona popularnością 200-ki. Czyli Honda oparta na Roverze.
Czy więc seria 200 była taka kiepska, czy może w Hondzie pracują idioci?
Honda Concerto produkowana w latach 1988- 94, Rover w wersji 200; 1984-1998. Honda była właścicielem Rovera w latach 1988-94. Nie twierdzę, że mam rację, ale...
Pozdrawiam.
Honda nigdy nie była właścicielem Rovera. Po prywatyzacji należał do BAe.
A pierwszy Rover 200 (1984-1989) to Honda Ballade drugiej generacji (1983-1986)
Tylko Rover 400 Mk II mimo hondowskiego rodowodu nie jest Hondą.
To projekt Rovera nazwany HH-R. Bazuje na Hondzie Domani ale nadwozie i wnętrze to dzieło Rovera, zapożyczone potem przez Hondę jako Civic 5D i sprzedawany obok normalnego Civica, od którego bardzo się różni (m.in zupełnie inne wnętrze).
Silnik też nie jest od Hondy, więc w sumie hondowskie zostało tylko zawieszenie.
Rover 600 też nie całkiem jest Hondą, co widać po brytyjskim wyglądzie.
Auto które znamy jako europejski Accord nie jest spokrewnione z japońską i amerykańską wersją i jest wynikiem współpracy z Roverem. Bazuje na Hondzie Ascot Innova (1992-1996).
Honda Concerto produkowana w latach 1988- 94, Rover w wersji 200; 1984-1998. Honda była właścicielem Rovera w latach 1988-94. Nie twierdzę, że mam rację, ale...
... ale jej nie masz 200 była MK1, MK2 i MK3. Mk1 to tak jak sorbus wspomniał honda ballade, MK2 to Honda Concerto, a MK3 to projekt rovera. Zarówno Ballade pojawiło się rok przed R200 MK1, jak i Concerto rok przed R200 MK2
_________________ Jeśli twierdzisz, ze szukałeś i nie znalazłeś to znaczy, ze kłamiesz.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum