Wysłany: Czw Lut 07, 2013 18:33 [Rover 200] Problem z elektryką
Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1998
Witam wszystkich,
Jeśli kiedyś był poruszony ten temat to przepraszam ale nie mogłem nigdzie znaleźć tego wątku.
Kilka dni temu podczas zamykania elektrycznej szyby strasznie wolno mi się zamykała wyglądało to tak jakby silniczek nie miał siły, podczas zamykania wyłączyło się radio po czym od tamtej pory radio nie działa. Od tego momentu dzieje się coś takiego że jak włączam światła awaryjne to wszystkie wskaźniki na desce rozdzielczej mi się zapalają się i mrużą, wskazówki od zegarów podnoszą się do góry i słychać jak silniczek próbuje zamknąć szybę, wszystko wraca do normy gdy poruszę przełącznik w pozycję zamykania szyby i ten problem jest tylko od strony kierowcy. Od strony pasażera zamykam i otwieram szybę bez problemów i nic się nie dzieje. Czy ktoś wie w czym może tkwić problem ?
Dziękuję z góry i Pozdrawiam
SPAMU¦
Wysłany: Czw Lut 07, 2013 18:33 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Potwierdzam przez ta wiazke dzieja sie niestworzone rzeczy Ja jak wciskalem hamulec to zapalala mi sie dioda ogrzewania tylnej szyby, gasło podswietlanie licznika i palilo bezpieczniki
Po izolowałem przetarcia widoczne na foto ale to nie pomogło. Nie mam dziś więcej czasu na dłubanie, zadziałam jeszcze jutro oby pogoda była dobra do pracy.
Po zaizolowaniu przewodów, autku jak na razie się nic nie dzieje ale oczywiście tak nie może zostać i roverek wymaga profesjonalnej pomocy medycznej
Szanowni posiadacze roverków, czy jest gdzieś jakiś opis na forum jak to wykonać samemu ? Nie mogę nic znaleźć.
Wiecie może jaki byłby koszt naprawy tej wiązki w warsztacie? Szczerze mówiąc nigdy nie miałem styczności z naprawą elektryki samochodowej a mój dotychczasowy warsztat naprawy pod chmurką nie sprzyja do takich prac.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum