Typ: SDi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1999
Wpadłem dziś na pomysł, aby odłączyć elektryczną antene.Muzyki słucham z pendriv'a,.
Jak sie za to zabrać ?
Na forum wyczytałem, że jeden z bezpieczników odpowiada za antenę i radio, więc jego wyciągniecie odpada.
_________________ Był R 216 Gti, później R 600 SDI, a teraz Opel Vectra C
SPAMU¦
Wysłany: Nie Lut 24, 2013 14:00 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
no ja tak samo, ale dwie zimy się pilnowałem aby wyłączać radio zupełnie przed zgaszeniem silnika, aby nie było niespodzianki, że zasypane i zamarznięte a ona się wysuwać chce, ale teraz odłączyłem w listopadzie i spokój do wiosny
rozebrałem całą i nasmarowałem wszystko, brudu było niesamowicie dużo...
Kruszan a cięzko ją rozkręcić? Moja jest odpięta bo się wysuwać nie chciała, słychać jak silniczek pracuje ale dupa bat stoi w miejscu. Może też bym musiał coś tam nasmarować
Kruszan a cięzko ją rozkręcić? Moja jest odpięta bo się wysuwać nie chciała, słychać jak silniczek pracuje ale dupa bat stoi w miejscu. Może też bym musiał coś tam nasmarować
Demontaż nie jest trudny, 2 śruby trzymające podstawę w bagażniku, plus głowica na górze na zewnątrz, nie więcej niż 10min na spokojnie. Samo rozmontowanie anteny nie jest trudne, łatwo potem poskładać wszystko z powrotem. U mnie była cała zalepiona taką szczelną masą z brudu i smaru, nie dziw, że miała ciężko.
Słuchajcie wczoraj podczas jazdy zauważyłem w tylnym lusterku, że (pomimo słuchania muzy z CD) miałem wysuniętą antenę. Po wyłączeniu całego radia, chowała się.
Wcześniej wychodziła tylko gdy miałem na TUNER. Na AUX i CD chowała się.
Jadę niedługo w podróż i nie chcę, aby przy 130 km/h sterczała antena. Najwyżej ją wyłączę po prostu, ale radia czasami słucham.
Witam
Wlasnie odkryłem ze mam złamaną taśmę od anteny.To co wystaje z bagnetu to jakieś 10 cm taśmy.
Czy ktoś moze wie jak to regenerować czy jedynym rozwiązaniem jest kupno nowego bagnetu z taśmą
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum