Wysłany: Wto Sie 05, 2008 19:38 [R400] Gdzie antenka immo?
Typ: wszystkie Rodzaj silnika: wszystkie Pojemnosc silnika: wszystkie Rok produkcji: wszystkie
pilot(y) podobno są w porządku, baterie wymienione
niestety nie chce otwierać i uruchamiac samochodu,
tzn raz na jakis czas zalapie, ale trzeba miec cierpliwosc,
wyczytalem ze sygnal z pilota jest przekazywany do stacyjki,
podejrzewam, ze powinna byc jakas antenka czy cuś...
poradzcie...
jestem sklonny rozkodowac immo ale oczywiscie nie mam kodu,
przy jednym z kluczyków był kawałek plastiku z 4 cyframi, niestety okazuje sie,
że to nie jest kod.
Upatruje szansy w tej ,,antence,, moze jakis kabelek sie oderwal.
Pozdro
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Czw Sty 20, 2011 19:18, w całości zmieniany 2 razy
SPAMU¦
Wysłany: Wto Sie 05, 2008 19:38 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
z którego roku masz auto??
synchronizowałeś pilot po wymianie baterii??
Przy stacyjce nie ma antenki, tylko pierścień indukcyjny, ale nie we wszystkich.
Antena jest w centralce alarmu pod radiem.
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
Wysłany: Sro Sie 06, 2008 18:08 [R400]antenka immo
rocznik 97, 420 DI sedan
dostałem się do centralki, niestety nic z tego nie wynikło
znalazłem pewne ustrojstwo które wygląda na antene ale wygląda solidnie,
kolo w zakladzie krzyknął 600 PLN (wariat chyba).
Sprawdziłem tez pilota powtórnie, działa.
Moze ktos wie co trzeba zewrzec w centralce aby immo wylączyc na stałe
pilota synchronizowalem ze 3 razy, ale nie ma żadnej reakcji,
a jezeli padła centralka to jak mam go zsynchronizować,
są jakieś oznaki??
ale centralka chyba żyje bo jak wprowadzam bledny kod kluczykowy
to daje sygnał.
we Wrocławiu, firma Tanerowicz, nieduży przydomowy zakład ale chłopaki zajmują sie tylko ....
Ten warsztat chyba żyje z naiwności zdesperownych posiadaczy rover-ków. Sam kiedyś takim byłem i do nich trafiłem. Za podłączenie do komputera i wydruki 200 zł- diagnoza - "jakiś niezidentyfikowany błąd..." ot tyle fahofcy przez samo h i f z szacunu...200 zł w błoto za wydruki do podcierania dupy. ZDECYDOWAIE NIE POLECAM !
ja w lublinie za sciagniecie kodu eka zaprogramowanie dwoch nowych pilotow 200zl zaplacilem ale bylo warto bo wszystko chodzi jak nalezy otwieranie zamykanie drzwi no i ten imo
czy to jest ta antena?
mogę ją sobie dołożyć p&p?
może jest wyprowadzona wiązka pod to?
wkurza mnie te naciskanie guzików na pilocie jak auto otwarte, immo się uzbraja
nie jestem pewny, czy starszych centralkach jest opcja podłączenia tej pętli, także musiałbyś wymienić do tego centralkę (oczywiście z pilotami min 3TXb). IMHO za dużo kombinacji,a za mały profit ze stosowania tego
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum