A jaki ma wplyw wyjecie Katalizatora i tlumika srodkowego na Glosnosc oraz tlumik koncowy ?
kiedyś SeniarA napisał, że jak buczy wydech, to jest to najczęściej objaw pierwszego kata, albo pierwszego tłumika. Ja właśnie z tym walczę, bo u mnie ba być cisza jak makiem zasiał, jak chcesz zobaczyć jak taki układ pracuje, to zapraszam, jak z Wawy będziesz wracał, wracaj przez Rzeszów
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
SPAMU¦
Wysłany: Pią Kwi 05, 2013 08:04 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 54 razy Dołączył: 22 Maj 2008 Posty: 957 Skąd: Dąbrowa Górnicza
Wysłany: Pią Kwi 05, 2013 13:27
Panowie, wszystko to jest kwestia kasy. Gdybym dysponował jej nadmiarem i auto na wolnym rynku było więcej warte,to pokusiłbym się o dorobienie wydechu przez fachowca.
Są tacy. W Sosnowcu był (możliwe że jeszcze jest) rodzinna firma która zajmowała się tylko i wyłącznie tym tematem. Widziałem jak dorabiają wydechy do zabytkowych amerykańskich krążowników i nie tylko. Zapewniam,że do tego niezbędna jest duża wiedza i można o kilkadziesiąt procent wyciszyć wydech bez szkody dla silnika. Moim zdaniem to też pomysł na niezły interes,ale tak jak podkreśliłem,trzeba najpierw łyknąć trochę teorii.
Swoją drogą wiadomo,że Walker na którym teraz jeżdżę, za jakiś czas się posypie i trzeba będzie kupić następny, tymczasem zrobiony z nierdzewki tłumik przeżyje auto,chociaż kosztuje więcej.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum