Hmmm... no nie wiem Na pewno fajny efekt pracy, ale jak to wygląda? Jakoś tak mało klasycznie, może to kwestia tego ringa okalającego. W sumie nowe auta mają coś takiego montowane fabrycznie.
Czemu tutaj są dwa różne logotypy?
Tak chciałeś?
Teraz pomyśl jak zrobić, aby BCU miało opcję aktywacji i deaktywacji tego
_________________ Chiptuning: R25, R45, R75, 200/600 SDi, BMW (tuning, dpf serwis), VW Group (tuning, dpf serwis)
ROVER 75/ZT: diagnostyka, kodowanie, adaptacja zegarów, dodawanie kluczyków: używane piloty, nowy transponder (immo)
Kontakt: PW, 512 208 367, marek@roverki.eu
Tak chciałem dwa rózne.Co do montażu to troche niewygodnie czemu tylko w dzwiach kierowcy jest stały plus do reszty musiałem poprowadzić +12V
I tak do przednich i tylnich prawych plus doprowadziłem z oświetlenia schowka
A do tylnich prawych z zasilania CB -radia.Także przewód poprowadzony listwami poprzez słupek i gumowe przejscie do dzwi.Było troche roboty ale jest GIT
_________________ --------------------------------------------------------------------
Jest MG TF Xpover gray - srebrna strzała
Jest i Rover75 -złota strzała
Ostatnio zmieniony przez arczi220 Sob Kwi 27, 2013 07:58, w całości zmieniany 1 raz
Teraz pomyśl jak zrobić, aby BCU miało opcję aktywacji i deaktywacji tego
A co do tego to może ale musiały by być podłączone pod jeden +.Jak będę miał czas to podłącze pod OBD2 i zobacze czy coś tam widać
_________________ --------------------------------------------------------------------
A jak rozwiązałeś sprawę gaśnięcia po zamknięciu drzwi?
Sterowanie oczywiscie jest minusem ( dlatego potrzeebny był stały +12V) także drugi przewód podłączyłem pod kabelek który idzie do sygnalizacji otwartych dzwi (szaro-pomarańczowy).
[ Dodano: Pią Kwi 26, 2013 22:48 ]
MaReK napisał/a:
A co chcesz widzieć po OBD?
Nie wiem może coś BMW scaner 1,4 coś pokaże raczej nie...a co chodzi Ci oto żeby była możliwość wyłączenia projektorów?
Sterowanie oczywiscie jest minusem ( dlatego potrzeebny był stały +12V) także drugi przewód podłączyłem pod kabelek który idzie do sygnalizacji otwartych dzwi (szaro-pomarańczowy).
Nigdzie w całej instalacji drzwi (szyby/zamki) nie ma +12V ?
artmati napisał/a:
Nie wiem może coś BMW scaner 1,4 coś pokaże raczej nie...a co chodzi Ci oto żeby była możliwość wyłączenia projektorów?
BMW Scanner ma w dupie nasze BCU Jedyne rzeczy jakie ogarnia to: IKE, EWS, LSM, pierdoły typu radio, zmieniarki, szyberdachy, czujniki parkowania. To był raczej tylko taki sceniczny żart. No ale próbujemy... próbujemy żeby i BCU zaczął z nami gadać. Na tę chwilę, jestem bez auta, bom rozkwasił konfigurację Także się nie odpala, nie zamyka, nie mam szyb z tyłu
Trzeba to 12V pociągnąć z jednego miejsca, żeby można to było sobie wyłączyć.
_________________ Chiptuning: R25, R45, R75, 200/600 SDi, BMW (tuning, dpf serwis), VW Group (tuning, dpf serwis)
ROVER 75/ZT: diagnostyka, kodowanie, adaptacja zegarów, dodawanie kluczyków: używane piloty, nowy transponder (immo)
Kontakt: PW, 512 208 367, marek@roverki.eu
Trzeba to 12V pociągnąć z jednego miejsca, żeby można to było sobie wyłączyć.
Dokładnie tak ale poto to montowałem żeby działało nie będzie potrzeby wyłączenia.
Tak mam,co do zdjęcia tapicerki to jest na forum ładny opisik co i jak.
Reszte myśle że nie trzeba sie rozpisywać pare postów wyżej napisałem gdzie co podłączyć i wrzuciłem fotke,myśle że wystarczy;)
Pomógł: 24 razy Dołączył: 14 Mar 2011 Posty: 891 Skąd: Grudziądz
Wysłany: Sob Kwi 27, 2013 08:13
artmati, tapicerkę mam opanowaną bo wygłuszałem drzwi i wstawiałem nowe audio. Ale po zapoznaniu się iż muszę ciagnąć znów przewody w harmonijkach daruję sobie. Ja w harmonijkach mam 2X2,5 dołożony
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum