Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.8 Rok produkcji: 2001
Witam.
Mam prośbę do właścicieli R45 z silnikiem 1.6 sedan
Czy mógł by ktoś zmierzyć i podać mi wymiary rury dolotowej (średnica) i plus minus wymiary puszki.
Musze dopasować Jakiś tłumik do swojego auta bo zakup dedykowenego jest prawie nie możliwy.
Z góry dziękuje.
Pozdrawiam
SPAMU¦
Wysłany: Sro Maj 08, 2013 15:15 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
W sedanie nie jest przypadkiem taki sam tłumik jak w HB?
Różnica polega tylko na końcówce, w HB jest krótsza i zagięta do dołu w sedanie dłuższa i prosta z wspawaną(przynajmniej u Walkera)końcówką ozdobną. Aha i do HB kosztuje średnio 50PLN mniej Ja mam obecnie od HB, jest schowana pod zderzakiem, więc nie muszę tak często jej czyścić
Jeśli szukasz do 1.8
sedan http://allegro.pl/tlumik-...3231795033.html
HB http://allegro.pl/tlumik-...3228366327.html
chodzi mi że do 1.6 i 1.4 są tańsze
a jeśli pasuje średnica rury to po co płacić prawie 300 PLN jak można połowę tego
dlatego właśnie chciałem wymiary.
pozdro
Miałem w starym R polmostrów i po 1,5 roku i jakiś może 10kkm tłumik wyglądał fatalnie pomimo garażownia.
O spasowaniu nie wspominam to tragicznie z tym tłumikiem wyglądał samochód.
Polecam wydać trochę więcej na Walker`a lub Bosal`a.
_________________ R400 1.4, R620Ti, R420Si, R400 2.0 Turbo, R200 Coupe, R800 Coupe Turbo ->
R200 Coupe Turbo & V8
Ja mam cały wydech z kwasówki, kupowałem na allegro, ale nie pamiętam od kogo. A szkoda, bo chętnie bym polecił sprzedawcę, ponieważ jeden element (portki) przysłał od innego modelu i nie pasowały i się okazało że nie ma pasujących portek w ogóle i trzeba dorobić. Więc na swój koszt przysłał kuriera, który ode mnie zabrał niepasujące portki, moje oryginalne portki i po paru dniach odesłał nowe dorobione portki, również na swój koszt. Cały wydech z montażem wyniósł mnie jakieś 850 zł.
_________________ Rover 420 Si Lux '96 bez gaziuuu
wcześniej PoldoRover 1.4 MPi "Adrenaline" 105,5 KM
Ja mam cały wydech z kwasówki, kupowałem na allegro, ale nie pamiętam od kogo.
ArekL napisał/a:
Cały wydech z montażem wyniósł mnie jakieś 850 zł.
Baaaardzo tanio. Jesteś pewien że to kwas? Bo sam materiał to jakieś 500zł jak nie więcej samych rur, do tego tłumiki, robota tak że najtaniej widziałem wydech to 1200zł.
_________________ R400 1.4, R620Ti, R420Si, R400 2.0 Turbo, R200 Coupe, R800 Coupe Turbo ->
R200 Coupe Turbo & V8
Szczerze mówiąc pewien nie jestem. Sprzedawca zapewniał, a mechanik jak zakładał potwierdził. Na razie po roku czasu wygląda tak samo jak przy zakładaniu. Chyba że wiesz jak to sprawdzić, żeby być pewnym na 100% to sprawdzę.
_________________ Rover 420 Si Lux '96 bez gaziuuu
wcześniej PoldoRover 1.4 MPi "Adrenaline" 105,5 KM
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum