Wysłany: Nie Maj 12, 2013 20:14 [r75] Kontrolka airbag świeci kiedy chce
Typ: V6 Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.5 Rok produkcji: 1999
Witam
Od jakiegoś czasu kontrolka airbag działa jak chce....
Mało tego, wpływ na to kiedy się zapala, ma np wilgotność na dworze. Jak pada deszcz, to po przekręceniu kluczyka kontrolka się zapala, po czym gaśnie i znów się zapala, ale np po pół godziny jazdy gaśnie i już się nie zapala dopóki nie zgaszę auta
A np w słoneczny ciepły dzień, poduszka gaśnie od razu i nie ma żadnych problemów.
Wtyczki pod fotelami są dobrze połączone i nie wiem gdzie szukać problemu...
SPAMU¦
Wysłany: Nie Maj 12, 2013 20:14 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Może masz wodę pod wykładziną. Ja tam miałem niezłą wannę i jak zalewało czujnik to głupiało. W końcu skorodował na amen i świeciło się stale. Najprościej podłączyć się pod auto i sprawdzić co rejestruje komputer. A jak nie, to każdy wtyk z osobna musisz sprawdzić, oczyścić i połączyć znowu. A kostki pod fotelami, dopóki nie zmienisz na inne, to nigdy nie będziesz miał pewności
_________________ Chiptuning: R25, R45, R75, 200/600 SDi, BMW (tuning, dpf serwis), VW Group (tuning, dpf serwis)
ROVER 75/ZT: diagnostyka, kodowanie, adaptacja zegarów, dodawanie kluczyków: używane piloty, nowy transponder (immo)
Kontakt: PW, 512 208 367, marek@roverki.eu
skręcane kostki elektryczne do r75 to straszne "druciarstwo" Kostek sciskanychm hermetycznych ladnych ci u nas dostatek - idz do sklepu elektryka / elektronika i dostaniesz. Pamietaj najlepiej hermetyczna
@merf3 - spoko, tylko nie znalazłem przypadku , gdzie komuś kontrolka świeciła zależnie od temperatury i wilgotności....
@dawidd , dzięki za dobrą uwagę, kupię hermetyczne.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum