Wysłany: Czw Maj 16, 2013 13:13 [R75] Zamocowanie dywaników do wykładziny
Typ: wszystkie Rodzaj silnika: wszystkie Pojemnosc silnika: wszystkie Rok produkcji: wszystkie
Mam baaardzo nietypowy problem
Otóż u mnie, gdy położę ładnie dywaniki a ktoś usiądzie to po prostu chwila moment i dywanika już nie ma po prostu się podwijają gdy ktoś nogami rusza. A gdy ktoś wysiada to już nie chce mówić co się dzieje w chwili gdy jedną nogę wystawi a drugą odpycha.
Tylne dywaniki wędrują pod przednie siedzenia, że aż trzeba je wyciągać (czasami na siłę) z przodu też się suną pod kokpit. A kierowcy leci pod pedały no ale ja to wiem i co jakiś czas sobie cofam.
Mam takie welurowe dywaniki, jasną tapicerkę i szybko się brudzi gdy ktoś trzyma buty bez dywanika.
Są one śliski od strony leżącej.
Czy ma ktoś jakiś pomysł jak je przymocować aby cały czas były na swoim miejscu?
Przyznam, że pierwszy raz widzę takie zjawisko
W np. volvach (i nie tylko) jest fajnie bo w dywanikach są dziurki a w wykładzinie bolce, nadziewa się i to siedzi.
Wątpię aby ktoś tu miał taki problem dlatego może ktoś ma jakiś pomysł od siebie.
Próbowałem na rzepy ale nie znalazłem sposobu aby ten rzep przykleić do dywaniki i do wykładziny.
SPAMU¦
Wysłany: Czw Maj 16, 2013 13:13 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
A no! Haczyków żadnych nie mam ale w wykładzinie są otwory jakby coś kiedyś tam było.
Ten zestaw co mi podałeś gdybym sobie kupił to musiałbym zrobić sobie dziurki w dywaniku, zaczepić haczyki i złączyć..
Jeszcze jedna rzecz. Te haczyki wkręca się w wykładzinę czy pod wykładziną jest np. jakiś gwint w podłodze?
Bo jeśli tylko w wykładzinę to można i byłoby ten patent z tyłu zastosować.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum