Cudów raczej nie bywa.. sam po sobie LSM nie powinien zacząć pokazywać że żarówka jest przepalona. Wiec zacznijmy od początku - zadam po prostu może głupie pytania, ale może coś nam wyjaśni się, bo z opisu problemu jawnie to nie wynika:
1. Czy ta żółta dioda paliła się od zawsze, czy tylko nie dawno zaświeciła się?
2. Czy sprawdziłeś WSZYSTKIE żarówki i z przodu i z tylu, w tym WSZYSTKIE kierunkowskazy, postojowe światła z przodu i tylu, stopy, światła wstecznego?
3. Czy jesteś pewny, że żarówka którą dałeś do schowka jest na pewno dobra?
4. Czy mógłbyś sprawdzić miernikiem gniazdo żarówki w schowku na istnienie +12V i masy?
5. zapalniczka nijak nie związana z schowkiem. Dla zapalniczki musisz sprawdzić 11 i 15 bezpieczniki nad nogami pasażera, również sam element nagrzewający - może być przepalony.
1.Zolta dioda swieci od czasu gdy przestalo dzialac oswietlenie w schowku(wczesniej ta zolta dioda nie swiecila) i przestala dzialac zapalniczka
2.TAK-sprawdzilem wszystkie swiatla sa OK-jestem pewny na 100%
3.Mysle ,ze tak wyjalem stara(przepalona),pojechalem do sklepu pokazalem sprzedajacemu i dal mi taka sama
4.Dzis nie dam rady-postaram sie jutro
5.Bezpieczniki sprawdzalem i wydaje mi sie ze sa dobre,wyciagalem wszystkie po kolei i jest OK.A czy ten element nagrzewajacy da sie naprawic czy raczej wymienic jak by sie okazalo ze to jednak to sie zepsulo??
SPAMU¦
Wysłany: Sro Sie 10, 2011 20:04 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Mam pytanko, gdzie się znajduje czujnik włączający i wyłączający oświetlenie w schowku i jak się do niego dostać? Ostatnio coraz słabiej reagował a teraz już w ogóle nie zapala światła, wczoraj jak wyjąłem żarówkę i kabelkami poruszałem na trochę pomogło ale dziś znowu ciemno
Dzięki Zaraz idę rozkręcić i zobaczę co tam się ulęgło
Kurcze widze tylko 4 wkręty u góry, gdzie są 3 pozostałe? Pod spodem ich nie widać...
Dziś postanowiłem powrócić do sprawy schowka:-) Ponownie go wyjąłem i tym razem chyba muszę wymienić ten microswitch bo działa jak chce. Z zewnątrz wygląda ok ale dziwnie pracuje - tj. przy zamykaniu słychać pojedyncze pstryknięcie, ale kiedy otwieram schowek i blaszka się podnosi to robi ich całą serię(pstryknięć).
I teraz mam pytanie - widziałem sporo takich lampek ze switchem na allegro, ale jak go wyjąć? Nie jest przymocowany wkrętami ani na zatrzask, wygląda jakby był zanitowany jakoś...Za wszelkie sugestie z góry dziękuję
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum