Wysłany: Pon Cze 17, 2013 05:46 [R75 Tourer] Kasowanie inspekcji olejowej i nie tylko
Typ: CDTi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2002
Witam!
Mam Rovera 75 Tourer 2.0 CDTi. Wymieniłem olej w moim autku ale nie mam na kompie programu żeby wykasować inspekcję olejową no i nie mam też kabla. Dodatkowo poprzedni właściciel trochę pogrzebał i odłączył takie funkcje jak tempomat i domykanie szyb po zamknięciu auta. Czy ktoś z Poznania miałby czas i ochotę pomóc mi z tym? O ile, jak bym zdobył program, z olejem bym sobie poradził, to nie wiem czy te odłączone funkcje bym ponownie zastartował, bo nie mam obycia z programem. Oczywiście za pomoc się jakoś zrewanżuję, bo wiadomo że nie ma nic za darmo.
SPAMU¦
Wysłany: Pon Cze 17, 2013 05:46 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
A skad pewność ze ktos wyłączył domykanie szyb? Ta funkcja nie jest w "standardzie" w r75. Tempomat jeśli masz wszystkie moduły to wystarczy pospinać ze sobą i powinno grac. Co do oleju to na stronie klubowej masz opis krok po kroku jak zresetować inspekcje olejowa
Mam pewnosc ze domykanie szyb bylo ale poprzedni wlasciciel stwierdzil ze skoro dziala tylko poprzez dwukrotne przekrecenie kluczyka w zamku a on nigdy nie korzystal z zamykania auta kluczem tylko z pilota to wylaczy ta funkce. Co do tempomatu, to zostal odlaczony bo czujnik przy sprzegle zostal uszkodzony a wymiana na nowy byla za droga dla poprzedniego wlasciela a skoro on wcale nie korzystal z tempomatu to odlaczyl. Co do oleju to poczytam posty na forum.
jakieś bzdury opowiedział Ci stary właściciel, szyba możesz aktywować na T4 (komp do Roverów) i dlatego nie rozumie, po co było to dezaktywować. Tak sam po co coś odłączać, nie działa i już, a nie rozpinać urządzenia
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum