Wysłany: Pon Maj 06, 2013 18:56 [216 coupe] zmiana felg a ET i otwór centrujący
Witam, wyczaiłem ciekawe felgi 17cali , rozstaw śrub 4x100, tylko że ET jest inne i otw centrujący również..
wymiary z rovera coupe : 4x100 ET45 otw. : 56
wymiary felgi: 4x100 ET35 otw. : 60
i teraz pytanie. czy musze zastosować pierścienie wystansowe 10mm na strone żeby ET się zgadzało czy to działa w drugą strone? (zawsze mam problem z tym ET )
no i oprócz tego trzeba by wstawić pierścienie centrujące...
czy nic sie nie stanie jak nakrętki bedą wkręcone o 10mm mniej niz normalnie bez dystanu? trzeba wymieniac szpilki na dłuższe ?
są gotowe dystanse z pierścieniem centrującym czy trzeba dawać dystans i osobny pierścień?
otwór centrujący to pryszcz, pierścień i po sprawie
co do ET, tutaj dystans nie da rady
Jaka szerokość tych felg? Jeśli 7j i opona nie będzie jakaś wielka to będzie ok.
_________________ R400 1.4, R620Ti, R420Si, R400 2.0 Turbo, R200 Coupe, R800 Coupe Turbo ->
R200 Coupe Turbo & V8
dobra, w takim razie odpuszczam i szukam dalej
dzięki Wam, greg-si, i tronsek, nie wtopie kasy w niepasujące koła
Pozdrawiam
Witam ponownie, nie chce zakładać kolejnego tematu o podobnej tematyce wiec napiszę tutaj
(jak coś to prosze moderatora o PW w sprawie instrukcji jak zmienic temat )
w dalszym ciagu rozglądam sie za felgami do coupety i w sumie cieżko znaleźć jakiś ciekawy wzór felgi z odpowiednimi wymiarami, wiekszość felg które mi sie podoba mają ET30 .. o 15 za mało..
znalazłem felgi z ET37 ale są cal szersze.
do kolesia mam kawałek i chciałem sie zapytac czy sie zmieszczą, zeby nie jechac na darmo.
znalazłem całkiem ciekawy kalkulator rozmiaru felg:
http://www.felgi.pl/narze...ulator-et-felgi
według niego:
od zewnętrznej strony felga bedzie wystawać 21mm wiecej a od wewnętrznej strony 5mm bedzie mi to tarło na skręconych kołach?
a tak powinien na nich wygladać moj rover (rysowane na szybko, sory za niedokładność) :
czyli nie bedzie tarło ?
może źle sie wcześniej wyraziłem.
wiem ze kalkulator nie powie mi czy felga bedzie obcierac. chodziło mi o to że na tej feldze zewnetrzny rant felgi bedzie wystawał bardziej o 21mm niż ori felga a do środka bedzie 5mm bliżej auta. znajdzie sie w nadkolu miejsce na te wystające mm? z jednej strony 2centy z drugiej pół to w sumie nie dużo.. podejdzie ?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum