Wysłany: Sro Sie 21, 2013 21:51 [R75]Opózniona reakcja na pedał gazu
Typ: CDT Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2002
Witam
Mam pytanie ostatnio mój erek stał się mułowaty naciskam pedał gazu a on stoi w miejscu dopiero po paru sekundach jak ujmne gazu to rwie się do przodu.Bardzo dziwne ale zanim pojade na serwis czhciałbym waszych opinii i spostrzeżeń,
pozdrawiam
_________________ --------------------------------------------------------------------
Jest MG TF Xpover gray - srebrna strzała
Jest i Rover75 -złota strzała
SPAMU¦
Wysłany: Sro Sie 21, 2013 21:51 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
_________________ --------------------------------------------------------------------
Generalnie ja też mam przejechane niecałe 200tyś.Ale nie wieże że jak podają w aukcjach że np. po przebiegu 90tyś auto z rocznika 2002r dla mnie to bzdura.
Stawiacie na używane a co z nowym czujnikiem bo widziałem w sklepach internetowych.
Wysłany: Czw Sie 22, 2013 16:48 [R75]Opózniona reakcja na pedał gazu
Ile kosztuje nowy?,musiałbyś mieć naprawdę pecha żeby kupić zepsuty(który zresztą też możesz zwrócić na allegro!),a czy warto inwestować w nowy ...to już musisz sam zdecydować
A jak się zachowuje całkiem popsuty czujnik ? a jest to pewne że to to na 100%
Na komputerze wyszło by to
Witam.Zwykle spóźniona reakcja na pedał gazu to walnięta przeplawka.Prosze zdjąć wtyczkę od przepływomierza powinno się poprawić reagowanie na pedał gazu.Jak pomorze wymienić przeplywomierz.POZDRAWIAM.
Ale reakcja na pedał gazu, jeśli auto wkręca się leniwie na obroty - to najpewniej przepływomierz powietrza. Jego odłączenie powinno ożywić obroty - jeśli nie, wtedy można szukać przyczyn gdzie indziej.
Pozdrawiam,
_________________ Chiptuning: R25, R45, R75, 200/600 SDi, BMW (tuning, dpf serwis), VW Group (tuning, dpf serwis)
ROVER 75/ZT: diagnostyka, kodowanie, adaptacja zegarów, dodawanie kluczyków: używane piloty, nowy transponder (immo)
Kontakt: PW, 512 208 367, marek@roverki.eu
Jutro już odłączę przepływke i zobaczymy.Wcześniej nie miałem czasu.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum