Wysłany: Sob Sie 31, 2013 09:23 [R75] Odpowietrznik Sprzegla
Typ: CDT Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2000
Witam! potrzebuje kupic odpowietrznik sprzegla. Czy ma ktos moze na zbyciu? chodzi mi dokladnie o sam odpowietrznik zebym nie musial wymieniac calego przewodu odpowietrzajacego.
SPAMU¦
Wysłany: Sob Sie 31, 2013 09:23 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
kurde probuje wykrecic sam odpowietrznik i nie moge. Jak to jest tam zamontowane? tylko wkrecone w przewod czy trzeba zastosowac jakas nieznana technike?
tylko wkrecone w przewod czy trzeba zastosowac jakas nieznana technike?
Całego odpowietrznika nie wykręcisz z przewodu. Jest on zaciskany na stałe.
Producent nie przewidział możliwości demontażu jego z przewodu.
Oczywiście możesz go wyszarpać ale ponowny szczelny montaż nie będzie możliwy.
z tym ze on juz nie jest szczelny mechanik stwierdzil ze to z niego kapie i dla tego plyn ucieka. ja oczywiscie odpowietrzalem wczesniej i wcale sie z niego nie lalo, stwierdzilem ze to oni na warsztacie go uszkodzili bo wczesniej bylo ok. teraz musze go jakos uszczelnic.
czy np jak zaklaje go poxipolem lub podobnym klejem i usztywnie calkiem ta wieksza srobe przez polaczenie na stale z przewodem to nie bedzie w czyms przeszkadzac?
nic to nie da ja miałem to samo z odpowietrznika mi kapała a potem lało się - jak zakleiłem to 100km i dalej ciekło więc moim skromnym zdaniem nie ominie ciebie wymiana wysprzęglika całego
sprobuje to zakleic na sylikonie i doloze poxyliny zobacze jak to bedzie dzialac. nie chce kupowac nowego wysprzeglika bo juz duzo dolozylem do tego auta
Może jak dokładnie pokleisz to trochę wytrzyma ale cudów nie ma co oczekiwać bo tam jest duże ciśnienie i płyn też zrobi swoje każdy z nas dużo kasy do r75 musi dokładać ale to jest wpisane za ten kofort jazdy i wygląd
wiem wiem na razie uszczelnilem poxylina, wczesniejsza opcja z sylikonem i poxylina nie zdala egzaminu teraz wszystko dziala ale musze zakupic pompke sprzegla bo delikatnie wycieka ale najgorzej bylo z odpowietrznikiem.
Pieta co z Twoja propozycja wyslania mi tego przewodu bo tak czy siak pasuje mi go zmienic.
Pieta co z Twoja propozycja wyslania mi tego przewodu bo tak czy siak pasuje mi go zmienic.
Po co ci mój odpowietrznik jak massz swój dobry? Przecież cieknie ci na połączeniu odpowietrznika z przewodem. Czyli odpowietrznik masz cały tylko na przewodzie się obluzował.
Masz dwie opcje.
Naprawa połączenia, czyli klejenie lub zaciskanie przewodu na nowo, jeżeli się da lub wymiana całego wysprzęglika.
nie wiem czy te klejenie na długo będzie wiem że na bank nie wymienisz samego wężyka od odpowietrzenia ! ja usiałem całego wymienić może tobie się poszczęści
no i tu cie mysle zaskocze kolego
jezeli tylko da sie wyciagnac werzyk z wysprzeglika, wykrecic lub wymontowac w jakis kolwiek sposob to podejzewam bardzo proste
wystarczy odciac stary odpowietrznik i zakuc przewod z jakim kolwiek innym odpowietrznikiem
jezeli ta opcja mi wyjdzie to napisze ile mnie to kosztowalo i czy przynioslo pozadany efekt
witam sorki ze poza tematem ale moj problem polega na tym ze mam przerwany przewod aluminiowy plynu sprzegla i niewiem w jaki sposob go naprawic lub wymienic w calosci
w którym miejscu jest przerwany?
Jak dasz radę, to spróbuj go uciąć równo i założyć jakaś wąż zbrojony jako złączkę do tego po dwie opaski i trochę powinno wytrzymać.
Ostatecznie, to najlepiej wymienić (pewnie razem z wysprzęglikiem ? ) albo pospawać, ale to pewnie też trzeba by było zdemontować z auta (pewnie razem z wysprzęglikiem?)
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
nieszczelny odpowietrznik zakleilem poxipolina dostepna w kazdym sklepie praktycznie jutro zrobie jak bedzie widno i wstawie. probowalem nalozyc po prostu duza ilosc i zacisnac ale nie dalo rezultatu wiec nalozylem mala ilosc tak zeby tylko oblozyc dokladnie przewod i puki co trzy miesiace nic nie cieknie
[ Dodano: Sro Sty 08, 2014 10:19 ]
nie proboj uszczelniac jakim kolwiek sylikonem lub czyms podobnym bo nie zdalo egzaminu widac na fotce czerwone zabarwienie od sylikonu. pozdrawiam
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum