Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 16v Rok produkcji: 2000
Witam.Mam problem.Otóż trzeszczy mi prawe przednie koło.Trzeszczy jak jade do przodu i do tyłu.Wymieniłem tarcze na nowe i klocki z obu stron.Zakładam koło jade i po kilku kilometrach znowu trzeszczy.Najlepsze jest to że jade kilka kilometrów zaczyna trzeszczeć po chwili przestaje jade jade i znowu zaczyna trzeszczć.Dodam że 9 miesięcy temu auto bralo udział w kolizji (uszkodzony cały przód) po naprawie po kolizji auto przeszło przegląd i ustawiono zbieżność kół na stacji diagnostycznej czyli nic z osią się nie stało.Niewiecie co to może byc?
Ostatnio zmieniony przez Adrian Pią Gru 13, 2013 11:24, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Sro Gru 11, 2013 17:59 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 1 raz Dołączył: 29 Sie 2007 Posty: 277 Skąd: zamość/lubelskie
Wysłany: Sro Gru 11, 2013 18:21
kolego moze dolny sworzen sie zaciera u mnie bylo tak samo tak trzeszzal piszczal jeden sposob to wzasc strzykawke zigla i wpuscici w dolny troche oleju jak nie przestanie to w gorny i bedzie wiadomo chyba ze podniesc kolo i rozlaczyc sworznie i wtedy bedzie wiadomo
Spróbuj go rozbujać na parkingu, może coś będzie słychac. Następnie kręć kierownicą w jedną i drugą stronę (jak będziesz miał pomoc to można jednocześnie kręcić i bujać)
komoss, pozwolisz, że podepnę się pod Twój temat Otóż w moim R25 1,4 benzyna 2000r. ABS również jest przegub do wymiany. Mógłby ktoś powiedzieć ile powinien mieć zębów, średnicy itp lub zapodać linka do jakiegoś dobrego na Allegro?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum