Wysłany: Pią Gru 13, 2013 11:18 [R75] Jaki akumulator -63 Ah czy 75 Ah do 1,8 turbo benzyna?
Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.8 Rok produkcji: 2005
Pytanie jak w temacie bo w instrukcji pisze że do wersji z silnikiem 1,8 benzyna z ręczną skrzynia biegów powinien być akumulator 63 Ah, a dla każdej innej wersji silnika - 75 Ah. I teraz zastanawia mnie, czy jak jest ta sama pojemność, to jest jeszcze ta sama wersja silnika czy już nie - i jeśli nie, to jakie ma znaczenie dla akumulatora czy jest turbo czy nie, przy tej samej pojemności silnika?
SPAMU¦
Wysłany: Pią Gru 13, 2013 11:18 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
z tego co się orientuje to turbo nie ma nic wspólnego...rownie dobrze mógłbyś zaczipować silnik podnosząc moc pojemność się nie zmienia oraz konstrukcja silnika więc nie zakładałbym większego tzn zazwyczaj dopuszczam do 10% większy niż przewiduje producent ale to takie moje dywagacje
Pewnie podobnych tematów było już kilka ale zapytam ponownie
Na dniach planuje zakup akumulatora i stad pojawiły się moje rozmyślania jaki zakupić. O największej mocy pasujący w skrzynkę czy jakiś o zalecanych parametrach?
Czy mając akumulator o większej mocy niż potrzeba nie będzie problemów np z niedoładowywaniem ?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum