Witam, czy ktos sie moze orientuje czy od czegos da sie wlozyc heble do roverka 25 z tarczka o srednica 300mm? wiem ze sa 282 od zsa czy 180tki ale tak mnie zaciekawil temat czy byla by opcja wrzucic wieksze?
SPAMU¦
Wysłany: Pią Sty 24, 2014 20:59 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
hihi to jednak chyba zatrzymam sie na 282 ladny zestaw ten 310;p myslalem ze jest jakis zestaw np jak w xedosie/mx6/626 masz tarcze i zacisk po 262 to w m6 jest 302mm i taki komplecik za 500zl spokojnie a swap banalny a od mpsa 330 tez sa juz w granicach tyska ale widze do roverka ciezki temato myslalem ze w jakis legendach czy integrach lecialy 3-setki;p ten zestawik 2 tloczkowy od legenda mi sie baaardzo spodobal;] btw kozik ty daleko sie gdzies przeprowadzasz? bo ja nie mam chwili wolnej w ten weekend a auto i tak w serwisie amory sie zmieniaja;p
Kupujesz zaciski od Hondy civic type R EP3 (01-05) do tego tez klocki do tej Hondy.
Tarcze kupujesz od Renault Scenic II (300 x 24), jedynie trochę trzeba środek centrujący przetoczyć na kilka mm większy i to wszystko
Uwaga w tedy pasują tylko felgi 16" w gore
Plus jest tego taki ze tarcze i klocki kosztują normalne pieniądze od Renualt i Hondy a nie jak do 282 z Rovera chore ceny jakies
[ Dodano: Sob Sty 25, 2014 00:17 ]
W sumie można szukać tez z czegoś innego ważne tylko żeby rozstaw śrub mocujących miał 140mm od osi śruby do osi śruby
_________________ ( ͡° ͜ʖ ͡°) Diagnostyka i Chip Tuning Rover/MG Diesel oraz kodowanie pilotów
zaciski od Peugeot 406 V6, 607 V6, Fiat Coupe Turbo, Fiat Bravo Abarth
Julek, kolego zastanawia mnie tylko jedno ... po co ?? a nikt nie zapytał czy org. pompa da rade ? oczywiście że nie ..... , i następne pytanie czy jeżeli masz a zakładam że tak bębny na tyle to czy taki zestaw ma sens .... ?? oczywiście że nie !!!
bo przy nagłym gwałtownym hamowaniu przód zanurkuje tak mocno że tył nie będzie w stanie wyrównać siły hamowania i dupeczka pięknie zawinie ślizga
aby takie mody przeprowadzić najpierw radził bym rozeznać temat jakie inne zmiany trzeba przeprowadzić i co wymienić na większe, mocniejsze aby to miało ręce i nogi....
o przewodach w stalowym oplocie i nowym płynie i większej temp pracy nie wspomnę
Seryjna pompa da rade, ba, nawet przy 310 przod i 300 tyl ogarnie. Wiec bez paniki a zaciski z bety są po prostu tańsze, a dalej to 4 tłoki i brembo koło 800zł liczyłem taki 300mm + 4 tłoki na przod.
_________________ to boost or to boost even more - that's a question
camaro17, pompa powinna dac rade na tyl przy zmianie wiadomo ze wleca tarcze i belka od zra;p przeowdy w stalowym no tez wiadome przeciez bez tego to nie ma wiekszego sensu ja tylko myslalem sobie czy duzo jest rzezby zeby miec te 300mm;p remi ja caly rok na 16" jezdze wiec z tym problemu nie ma;p ten pomysl od civica type r calkiem fajny no i od bety 4 tloczki to juz moim zdaniem troche przesada nie mam 300km pod maska ale np zaciski od type r i tarcze od renowki to moze fajna rzecz dla samego koszta tarcz;p
[ Dodano: Sob Sty 25, 2014 13:13 ]
btw markzo od czego konkretnie te zaciski z bety? i jaka rzezba przy tym jest?
Moim zdaniem nie ma sensu ładowania jakiś super wielkich tarcz jak latające spodki, zacisków z 8 tłoczkami.
Najrozsądniej zestaw z ZR160/ZS180 do tego stalowy oplot, nowy płyn i powinno być ok jeśli tarcza i klocek nie będzie jakaś strasznie tandetna.
_________________ R400 1.4, R620Ti, R420Si, R400 2.0 Turbo, R200 Coupe, R800 Coupe Turbo ->
R200 Coupe Turbo & V8
szczerze, bardzo mi sie podoba zestaw od bmw znazlem 2 zaciski za 280zl te brembo;p tez sklanialem sie ku 2 tloczkowym zaciskom z legenda
[ Dodano: Sob Sty 25, 2014 16:39 ] Kozik, dzisiaj bylem obok ciebie bo odebralem auto z serwisiu ale pomyslalem z eprzy -milionie stopni nie bede cie dreczyl
Markzo, Znam dwóch gości w Niemczech co maja tak zrobione i kupili na szrotach te zaciski od Type R za 80-100€ za komplety bo jak sami twierdza taniej to wychodzi niż potem tarcze 282 do ZR'a
_________________ ( ͡° ͜ʖ ͡°) Diagnostyka i Chip Tuning Rover/MG Diesel oraz kodowanie pilotów
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum