Wysłany: Pon Mar 10, 2014 03:29 [r75] Ciemnozielony z białą skórą - Słopiec Rządowy
Witam. Tak na szybko, czy ktoś zna auto, albo może coś o tym roverku powiedzieć? Z rozmowy dowiedziałem się, że sprzedający kupił auto na handel, jeszcze jest na blachach poprzedniego właściciela. Jest komplet dokumentów i dwa kluczyki. Tekst o wtryskiwaczach to chyba raczej jakaś pomyłka, nie wiem czy przejmować się niewiedzą sprzedającego w tym temacie? Widzę że brakuje zaślepki na hak w przednim zderzaku i korka wlewu do spryskiwaczy. Nr. vin sprawdziłem i jest to europejczyk, wyposażenie class.7.
Makabra, Ty jesteś z krakowa i dzwoniłeś wczoraj o VIN? Dzwoniłem ws. tego auta. Stoi u handlarza u którego Kupiłem r200. Rarytasami nie handluje. Postaram się podjechać po i go obejrzeć.
No ale czy webasto było w standardzie? Bo już widziałem parę egzemplarzy które nie miały.
damiwr napisał/a:
Złom i jeszcze raz złom
Jak mnie drażnią takie ogłoszenia.
Cytat:
Silnik chodzi cicho i równo, posiada manualne wtryski, nie żadne pompowtryski czy commonraile, stara bezawaryjna konstrukcja;)
Chyba naprawdę ktoś ma przyjechać napalić się i zabrać.
Podszybie po lewej to ktoś okradał
Po prawej przy aku ktoś kwas wylał ?
Brak kompa,
podłoga w aucie hm była - jest powódź?
No ale co to znaczy że ktoś okradł podszybie?
Jakiego kompa brakuje?
MatiNitro napisał/a:
Makabra, Ty jesteś z krakowa i dzwoniłeś wczoraj o VIN? Dzwoniłem ws. tego auta. Stoi u handlarza u którego Kupiłem r200. Rarytasami nie handluje. Postaram się podjechać po i go obejrzeć.
Tak to ja dzwoniłem. No a co z Twoim roverkiem? Okazał się też złomem? A o której byś tam mógł podjechać?
Ostatnio zmieniony przez Makabra Pon Mar 10, 2014 12:21, w całości zmieniany 2 razy
jak to jest elektrolit , to zaraz wtyczka pompy będzie do roboty .Do sprawdzenia.Lampy z tyłu jakby każda inna ?.
Kurczę, widzę pompę koło aku ale nie widzę tego elekrolitu.
SeniorA napisał/a:
[ Dodano: Pon Mar 10, 2014 12:09 ]
Makabra napisał/a:
Jakiego kompa brakuje?
pokładowego
No dobra, ale nie było go seryjnie czy ktoś go wymontował? Wnioskujecie po braku przycisku na wajsze od kierunkowskazów? Chociaż faktycznie skoro to jest class 7 to chyba powinien mieć?
komputer pokładowy jest wbudowany do zegarów , jeśli powinien być a nie ma, to znaczy ,że zegary zmieniono.
No tak to wiem, ale nie widać zegarów. Czyli jak zegary są bez komputera no to wszystko się zgadza, poza tym że uboższa wersja? Tylko one były bardzo ubogie a tutaj są 4x szyby, elektryczne fotele i szyberdach.
Jak sprawdzić czy powinien być komputer, skoro nie ma przycisku na wajsze i okaże się że zegary są bez komputera? Jedyne co mi przychodzi do głowy to sprawdzenie stanu licznika z zegarów i z kluczyka, ale nie mam takich narzędzi żeby to sprawdzić
Makabra, webasto było w standardzie do bodajże 2003r. Czyli powinno być. Postaram się koło 18 tam być najpóźniej r200 okazał się dobrym egzemplarzem, Ale jak oglądałem tam kiedyś r75 to tragedia była
Makabra, webasto było w standardzie do bodajże 2003r. Czyli powinno być. Postaram się koło 18 tam być najpóźniej r200 okazał się dobrym egzemplarzem, Ale jak oglądałem tam kiedyś r75 to tragedia była
Mam teraz mieszane uczucia co do tego webasto. Faktycznie, przeglądnąłem chyba z 10 egzemplarzy z tego rocznika na allegro i wszystkie mają to webasto. Pamiętam że ten biały na soczewkach nie miał, ale on chyba był 2003 rocznik. Jaki może być powód, że nie ma tego webasto? Da się jakoś poznać że było zamontowane i ktoś usunął?
Makabra, wiem że polifcie nie każdy R75 ma webasto mój np nie miał fabrycznie wszystkie kostki do webasto są fabrycznie zabezpieczone przed wilgocią, i jakoś mi nie przeszkadza jazda bez webasto i tak w większości R75 sprzedawanych webasto nie jest sprawne
dokładnie tak większość webasto nie działa zaraz po zakupie, więc albo nie było, albo wyciągnęli i sprzedali albo wyciągnęli bo nie działało a to powoduje masę pytań, a dlaczego jest a dlaczego nie działa...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum