to to radio nie ma fabrycznego wyjścia na wzmacniacz??
keda napisał/a:
ok, a jakie okablowanie zastosować? jak podłaczyć wzmacniacz do suba i jakimi kablami. Przerobić wtyczki?
dlatego podzwoń po sprzedawcach i zapytaj czy Ci nie dadzą wzmacniacza wraz z instalacją fabryczną, tam będziesz miał wszystko, a jak nie dostaniesz, to zrobisz sobie sam, na forum jest opisane co i jak
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Pomógł: 24 razy Dołączył: 14 Mar 2011 Posty: 891 Skąd: Grudziądz
Wysłany: Czw Maj 15, 2014 16:29
keda, posiada 3 wyjścia RCA, czyli przód, tył i subwoofer.
Najlepsze rozwiązanie to dwa wzmacniacze Jeśli nie to czterokanałowy i subwoofer na mostku Pakowanie wzmacniacza od Rovera moim zdaniem mija się z celem. Lepiej kombinować podpięcie suba pod wzmacniacz niż dopasowywać instalację do radia i głośników. No i efekt będzie lepszy .
keda, szpynior, ma racje. Kupiłbym inny wzmacniacz i inna skrzynie pod niego . Ewentualnie zrobił sam. Radio ma potencjał więc watro coś z niego wykrzesać
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
głosniki mam juz zamontowane, chce tylko subwoofer podlaczyc fabryczny a nie wiem pod jaki wzmacniacz. Z głośnikami nie chce sie bawic bo to za duzo ciagniecia kabl do wzmacniacza do radia itp.
Pomógł: 24 razy Dołączył: 14 Mar 2011 Posty: 891 Skąd: Grudziądz
Wysłany: Pią Maj 16, 2014 13:55
keda, chyba nie zdajesz sobie sprawy z podłączenia wzmacniacza.I tak będziesz musiał ciągnąć kable od radia do wzmacniacza i zrobić okablowanie od samego akumulatora. Chyba że chcesz mieć totalną prowizorkę a widzę iż do tego dążysz. Zatem albo podłączasz wszystko pod wzmacniacz albo go nie zakładasz. No ale to tylko moja subiektywna ocena. Niestety ale próbujesz totalnych półśrodków a to raczej ze sobą nie będzie się komponować . Ja w R75 dostroiłem tak audio iż subwoofer nie był potrzebny. Ale wiązało się to z ogromem pracy - warto było. https://forum.roverki.eu/viewtopic.php?t=80491. Masz fajną jednostkę sterującą, głośniki też niczego sobie. Zacznij od wzmacniacza do nich. Bez tłumienia dwie godziny roboty i masz wszystko podłączone.
w R75 dobre miejsce na wzmak jest tam gdzie fabrycznie montuja Harman/Kardon, kable puścic progami.
_________________ wcześniej PoldoRover 10 lat złego słowa nie powiem
Rover 220SDi "szedł jak pocisk"
LR Freelander 1.8 Hard top PB/LPG będę tęsknił
teraz Rover 75 2.0 V6 Charme [mruczek] zobaczymy kupiony 13 w niedzielę
LR Freelander 1.8 SCAPA Sport
MG TF 160 srebrny pocisk
Kabel zasilania i uziemienia to zalezy jaka moc ma wzmacniacz moj ma 280W i kable mam o przekroju 10mm2 czyli jakies 0,5mm2 czystej miedzi plus okolo metra kabla do uziemienia wzmacniacza + bezpiecznik pomiedzy akumulatorem a wzmacniaczem.
Hmm kable glosnikowe 2x1,5mm2 wystarcza ja u sb w aucie poszalalem i wstawilem 2x2,5mm2.
kable RCA ktore ida od wzmacniacza do radia ja mam Hollywooda
A co do kostki szukamy kabla remote (wzbudzenie) i jest to niebiesko-bialy kabel wychodzacy z kostki.
A i masz system odseparowany czy tylko woofery wymieniales ?
Ale, że co? że niby jednostka ma zasilić suba? hihi jak myślisz czemu fabrycznie sub jest na wzmaku? Sub potrzebuje mocy żeby łupnąć basem, a co ma ci tą moc wyprodukować?
_________________ wcześniej PoldoRover 10 lat złego słowa nie powiem
Rover 220SDi "szedł jak pocisk"
LR Freelander 1.8 Hard top PB/LPG będę tęsknił
teraz Rover 75 2.0 V6 Charme [mruczek] zobaczymy kupiony 13 w niedzielę
LR Freelander 1.8 SCAPA Sport
MG TF 160 srebrny pocisk
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum