Typ: V6 Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.5 Rok produkcji: 2003
Witam
Mam Rover'a 75 z oryginalna nawigazja oraz TV. Poniewz obecnie mamy tv cyfrowa czy mozna cos z tym zrobic zachowujac obecny modol nawigacja/radio?
Pozdrawiam
SPAMU¦
Wysłany: Sro Cze 11, 2014 02:15 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Jak najbardziej zwykły tuner TV DVBT VIVA ( za 120 pln na 12v ,daje świetnie radę ) mały gabarytowo i następny plus to odtwarzanie z usb ,lub karty muzy mp3 ,moim zdniem po co przepłacać i kupować coś za 400-600pln,jęsli efekt ten sam ? ,no i jeśli się zepsuje to do śmieci pójdzie 120 ,nie 600 złotych...
Ricardus, przecież Micros, podał bardzo tanie rozwiązanie
Tylko w tym rozwiązaniu jest trochę rzeźby np. z zasilaniem i antenami. Wolałbym uniknąć rzeźbienia. Im mniej kombinacji i utrudniania sobie życia tym dla mnie lepiej. Ot cała filozofia. To że ktoś dał jedno rozwiązanie, to nie znaczy, że nie warto szukać innych.
Odnośnie przestrajania odbiornika - porażka odnośnie strojenia odbiornika TV DVB-T co 10km,fakt u nas znaczy nasze nadajniki nadają dość słabą mocą i w dodatku w większości przypadków trzeba stosować zewnętrzne anteny do prawidłowego odbioru DVB-T,w przeciwieństwie do naszych sąsiadów ( niemcy) możemy jechać i bez problemowo odbieramy telewizje gdyż ich nadajniki sa dużej mocy,można zastosować antene która znajduje się w samochodzie z tym że wymienił bym wzmacniacz antenowy o niższym wsp.szumów dedykowany typowo pod DVB-T np firmy Telmor ( zasilanie od 5V do 12V) czyli pasuje odbierać możemy wyłącznie w opcji samochód stoi,w ruchu raczej nie( lub znajdujemy się bardzo blisko nadajnika to tak ale to kilka km.) to na tyle odnośnie poprawnego odbioru DVB_T w naszych warunkach,tu żart można zastosować antene wieloelementową typ YAGA np Telewes HD Boss,hehehh pozdrawiam i miłego odbioru bez zakłuceń.
Jest ktoś z woj. opolskiego kto mógłby mi pomóc w uruchomieniu tv? Ja chyba sama bym nie wiedziała jak się za to wziąć...
Chcesz uruchomić fabryczne TV? jeżeli tak to nic to nie da bo już w Polsce nie nadają analogowo więc ten tuner to tylko ozdoba
_________________ wcześniej PoldoRover 10 lat złego słowa nie powiem
Rover 220SDi "szedł jak pocisk"
LR Freelander 1.8 Hard top PB/LPG będę tęsknił
teraz Rover 75 2.0 V6 Charme [mruczek] zobaczymy kupiony 13 w niedzielę
LR Freelander 1.8 SCAPA Sport
MG TF 160 srebrny pocisk
Pomógł: 86 razy Dołączył: 09 Maj 2013 Posty: 1730 Skąd: Ciechanów
Wysłany: Pią Lut 05, 2016 21:28
Ja montowałem u siebie zwykły tuner taki jak się dokłada do starych TV by odbierały nową telewizję. Z tym że mam w aucie dodatkowo teraz pilot do przełączania kanałów
Dzwięk był ok, ale z obrazem miałem problem, coś nie stykało, bo czasami było ok, a czasami skakał lub go nie było, zalezy jak tam we wtyczce pomajstrowałem
Suma sumaru denerwowało mnie to strasznie, dostało ode mnie pare obraźliwych słów i odpuściłem z poprawieniem tego. Ale przez zimę ochłonąłem i jak znajdę jakąś wolną chwile na wiosnę, to pewnie będę działał z tym ponownie
Nie wiem czy jest sens przerabiania, tym bardziejże podczas jazdy i tak nie odbiera a navi też jakaś super nie jest, jedyny pożytek to ew. komp pokładowy. Lepiej już włożyć jakąś stacje 2din z TV cyfrowym ale koszt ogromny więc.....
_________________ wcześniej PoldoRover 10 lat złego słowa nie powiem
Rover 220SDi "szedł jak pocisk"
LR Freelander 1.8 Hard top PB/LPG będę tęsknił
teraz Rover 75 2.0 V6 Charme [mruczek] zobaczymy kupiony 13 w niedzielę
LR Freelander 1.8 SCAPA Sport
MG TF 160 srebrny pocisk
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum