Wysłany: Nie Sie 31, 2014 11:40 [Streetwise 1.6+lpg] Czasami długo pali
Typ: i Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.6 Rok produkcji: 2005
Witam
Mam problem z moim Roverkiem.
Mój samochód czasami ciężko zapala.. za pierwszym razem, ale naprawdę długo trzeba kręcić. Nie wiem od czego to zależy.
Wcześniej miałem problem z szarpaniem na gazie (na benzynie ok) - wymieniłem kable i problem ustał a check zgasł. Jednak irytuje mnie to jak czasami odpala jak jakiś szrot.
Czy ktoś wie w czym może być problem? Dodam, że świece też są nowe.
Z góry dziękuję za pomoc
Pozdrawiam
Wgl jak to jest że w wykazie nie mają nigdzie silnika 1.6 w Streetwise?
SPAMU¦
Wysłany: Nie Sie 31, 2014 11:40 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Jeszcze próbuję to zauważyć. Ale ciężko wyczuć, bo to nie zdarza się za każdym razem.
Testuję na gazie, benzynie itp. jak zauważę coś więcej to dam znać.
Właśnie próbowałem go na gazie szkyrtnąć kilka razy i pali ładnie. Popatrzę jeszcze na benzynie. Nie wiem od czego to zależy.
[ Dodano: Sob Wrz 06, 2014 20:05 ]
Niezależnie czy to gaz czy bezyna czasami ciężko odpala. Dodatkowo czasami lekko potrafi pracować 'na dwa gary'.
Ale ta praca na dwa gary już nie jest taka intensywna jak przed wymianą kabli. Wtedy była masakra.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum