Wysłany: Czw Paź 30, 2014 15:34 [Freelander] Dławienie nierówna praca silnika na benzynie
Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.8 Rok produkcji: 1999
Witam wszystkich,
mam dziwny problem objawiający sie jak temacie ,a mianowice problem z odpaleniem,jak juz sie uda zapalić to obroty strasznie warjują,przy naciśnięcu gazu silnik dławi się i potrafi zgasnąc. W momencie kiedy uda się już załączyc gaz (temp.silnika) wszystko wraca do normy jakby nigdy nic.
pompa paliwa pracuje,nowy filtr paliwa,czy wystepuje jeszcze jakis element w systemie paliwowym który może blokowac paliwo?
Ostatnio zmieniony przez Adrian Sob Lis 01, 2014 13:53, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Czw Paź 30, 2014 15:34 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
To że pompa paliwa pracuje, wcale nie oznacza że daje odpowiednie ciśnienie, dobrze by było zrobić jeszcze pomiar cisnienia paliwa na listwie wtryskowej
_________________ Pozdrawiam Andrzej
Rover 800, byl 214 Si 95
FSO 125p 1.4 16V MPI
Jawa 350
Dzięki za podpowiedzi,postanowiłem skupić się na pompie,zdemontowana pompa pracuje daje jakieś ciśnienie ale widocznie za małe.
Zamontowałem nową i problem rozwiązany.Temat zamknięty
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum