Wysłany: Nie Lis 30, 2014 15:22 [R75] Ogrzewanie tylko od strony kierowcy
Typ: CDT Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2000
Witam, to mój pierwszy post na tym forum także witam Was serdecznie.
Niedawno stałem się posiadaczek Rover'a 75 o silniku 2.0 CDT (116KM) i mam problem z ogrzewaniem. Mianowicie - auto posiada klimatronik dwustrefowy i po ustawieniu maksymalnej temperatury grzania ciepłe powietrze wydobywa się tylko od strony kierowcy (sprawdzałem wszystkie możliwości ustawień), a ze strony pasażera leci zimne powietrze.
W czym może być problem?
Pozdrawiam!
SPAMU¦
Wysłany: Nie Lis 30, 2014 15:22 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
musisz zobaczyć silniczki regulacji czy reagują na zmianę temperatury i na opcje nawiewu!( te od strony pasożyta ) jeśli się poruszają to nagrzewnica brudna i przytkana ! Ja miałem przytkaną i miałem podobnie , z mojej ciepło leciało , a z drugiej zimne czasem letnie - winna była nagrzewnica , którą wyczyściłem i latam już roczek i cieplutko mam!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum