Potwierdzam, że na 0.00 nie będzie dobrze się prowadzić,
ale JacekM podaj jeszcze dokładnie co to za opony (marka, model, rozmiar) i na jakim są ciśnieniu
Hmm a myślałem że u mnie to przez opony tak tańczy hehe jak lekko droge oblodziło to z ronda gdzie wychodzą 3 pasy wyjechałem na 2 przód był na skrajnie prawym tył na środkowym , kontra i zamiana stron gaz i wyszedł na wprost ale ogólnie zachowanie na śliskiej nawierzchni ma z mocną chęcią do bycia "rwd"
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Hmm a myślałem że u mnie to przez opony tak tańczy hehe jak lekko droge oblodziło to z ronda gdzie wychodzą 3 pasy wyjechałem na 2 przód był na skrajnie prawym tył na środkowym , kontra i zamiana stron gaz i wyszedł na wprost ale ogólnie zachowanie na śliskiej nawierzchni ma z mocną chęcią do bycia "rwd"
nie ma go generalizowac - jeśli masz zbieżność dobrą (a nie na 0.00), to przez opony!
TomaszM, Moje opony to Bridgestone Blizzak lm-25 z 2013 r 195/65 R15 a ciśnienia nie znam.Z tego co rozmawiałem ze znajomym mechanikiem to powiedział iż właśnie może to być wina opon.
U mnie opony 225/50R17 Vredestein Xtreme Wintrac okolo 5mm bieznika i miałem ostatnio niewątpliwą "przyjmność" jeździć po śniegu , błocie pośniegowym i śliskiej nawierzchni obecnie szukam tabletek na nerwy jakiś mocnych
samochód nie miał jeszcze sprawdzanej zbieżności ale potrafi kilka kilometrów po prostej płaskiej przejechać bez zmiany kierunku i bez udziału kierownicy aż do zakretu
ale zima dramat nawet matiz mnie wyprzedził bo na zakopiance nie dało rady więcej jak 50 bo szarpie jak reksio szynke
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum