Wysłany: Czw Sty 01, 2015 23:09 [rover 75] Wiązka silnika 1.8 a 1.8 turbo
Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.8 Rok produkcji: 2003
Witam. Mam takie pytanie, bo bede robił swapa w swoim poldonie i kupiłem silnik z rover 75 1.8 turbo 18K4G z tym że jakiś cymbał poucinał wszystkie kable, a nie chce robić sztuki i pytanie czy podejdzie wiązka ze zwykłego 1.8
SPAMU¦
Wysłany: Czw Sty 01, 2015 23:09 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
W wiązce do turbo są dwie kostki więcej o ile dobrze pamiętam. Jedna jest na czujnik temperatury oleju a druga do elektrozaworu sterowania turbiną. Więc trzeba będzie te dwa dorzucić. Poza tym różnic nie widziałem więcej. Jeżeli chcesz to mogę zerknąć dokładnie bo mam jeszcze wiązkę od 1.8 n/a
_________________ Jeżdżę spokojnie bo nie ma czym poszaleć
Ostatnio zmieniony przez dzelo23 Czw Sty 01, 2015 23:47, w całości zmieniany 1 raz
Elektrozaworór jest przy puszcze filtra powietrza, kostki idą we wtyczki czujników a przewody z kostek/wtyczek czy jak tam je zwać idą wiązkę i do dużej wtyczki w kompa.
_________________ Jeżdżę spokojnie bo nie ma czym poszaleć
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum