Typ: CDTi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2000
Witam.Kupilem swiezego roverka,2005 po lifcie wersja platinum,z wielkim grilem jak w audi 4.Po srodku podsufitki przyczepiony jest taki spory kwadracik,centralnie miedzy siedzeniami przednimi a tylnymi.Wie ktos co to jest?Wyglada na czesc oryginalna a nie doczepiana przez kogos
SPAMU¦
Wysłany: Wto Maj 12, 2015 21:46 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Dziekuje koledzy.Zielony r75 sila zeczy bedzie do sprzedania,troche zal,duzo przeszedl,ale stanal na nogi.Moim zdaniem i tak jest ladniejszy od tego co kupilem
Pomógł: 54 razy Dołączył: 22 Maj 2008 Posty: 957 Skąd: Dąbrowa Górnicza
Wysłany: Sro Maj 13, 2015 15:56
U mnie też to jest i kiedyś testowałem bo po zakupie też się głowiłem do czego służy, no i wyszło na to że jest to INWIGILATOR, a innymi słowy DONOSICIEL. Zamknąłem się w aucie i kompletnie nic się nie działo do momentu aż otworzyłem puszkę z browarem, no i od razu przyleciała moja stara. Teraz browara piję poza autem
Wysłany: Sro Maj 13, 2015 19:24
grota10 napisał/a:
No dobre,ale u mnie troche inaczej to dziala
grota10, to jest przetwornik ultradźwiękowy , posiada odbiornik i nadajnik reagujący na dźwięk wysokiej częstotliwości ( np. rozbicie szyby ) i też na zmianę objętosci powietrza w kabinie. Jest aktywny tylko po zamknięciu auta pilotem, tzn. po tzw. zamknięciu całkowitym , nie działa po zamknięciu kluczykiem lub przyciskiem wewnętrznym i po przekroczeniu 7km/h podczas jazdy. Ten przetwornik ( YWC 112250 ) był montowany od roku 2000 nr. VIN 171486 , wcześniej był nad słupkiem za kierowcą i nie na wszystkie rynki. U mnie działa tak jak opisałem. Ważne jak byś sprawdzał , ma ustawioną zwłokę w działaniu 20 sekundową .
Pomógł: 54 razy Dołączył: 22 Maj 2008 Posty: 957 Skąd: Dąbrowa Górnicza
Wysłany: Sro Maj 13, 2015 19:46
To się zgadza- trzeba zamknąć auto pilotem. Po zamknięciu kluczykiem alarm niby się uzbraja, ale czujnik w podsufitce nie działa, no i oczywiście wlew paliwa jest otwarty.
Szkoda że w 75 nie ma jeszcze czujników na zewnątrz auta - mi kilka dni temu próbowali zwinąć dopiero co założone 18'' fele po renowacji z nowymi oponami. Rano szpilki po parkingu zbierałem ... dwóch nie znalazłem. Alarm się nie włączył ale pewnie ktoś złodzieja przepłoszył na moje szczęście.
Będą takie same jaja jak są na parkingu w Sylwestra (fajerwerki) albo jak łebki koło aut na co dzień strzelają kapiszonami - ciągle się komuś alarm włącza.
Wysłany: Czw Maj 14, 2015 14:34
Punx napisał/a:
A to się tak da dołożyć czujnik do istniejącej instalacji alarmowej ?
ja myślę o osobnym układzie zasilanym z aku i włączanym po opuszczeniu auta z regulowaną czułością na przechył auta.Czujnik mechaniczny + trochę elektryki , bardzo proste ustrojstwo nie reaguje na żadne fajerwerki i tramwaje.
Hmm pomysł dobry może pociągnę temat za jakiś czas o ile jeszcze będę miał koła. Póki co notorycznie parkuje przy samej budce strażników ... ale oni raz na dobę mają 1,5h obchód osiedla ...
Mi w zeszłym roku ukradli znaczek z przedniej atrapy a wczoraj przy czyszczeniu zauważyłem ślady po śrubokręcie do o koła znaczka na tylnej klapie - masakra jakaś.
Ps.grota10, z ciekawości - to jest ta wydłużana wersja? Jak tak to jeżeli można wiedzieć ile one kosztują?
O ile dobrze pamiętam to ver. anniversary nie wychodziła dłuższa tzw. Vanden Plas więc nie ma szans żeby był dłuższy
_________________ wcześniej PoldoRover 10 lat złego słowa nie powiem
Rover 220SDi "szedł jak pocisk"
LR Freelander 1.8 Hard top PB/LPG będę tęsknił
teraz Rover 75 2.0 V6 Charme [mruczek] zobaczymy kupiony 13 w niedzielę
LR Freelander 1.8 SCAPA Sport
MG TF 160 srebrny pocisk
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum