Wysłany: Czw Maj 21, 2015 22:37 [R200] Wymiana silnika
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 16v Rok produkcji: 1999
Witam,
przymierzam się do wymiany silnika. Mam na oku taki sam silnik 16V/103KM, ale z modelu 214si.
Jak zwykle macherzy, czyli mechanicy mącą że silnik taki sam, lecz mogą się zdarzyć jakieś drobne zmiany w mocowaniu np. nieco przesunięte otwory pomiędzy modelem 200, a 214, czy dopasowaniem do skrzyni biegów i wtedy problem. Nie znalazłem w necie takich konkretnych opisów, które wskazywałyby zdecydowanie na różnice w montażu tego samego silnika. Wręcz odwrotnie - opisy wskazują, że nie ma najmniejszych różnic. Nie wiem więc skąd te wątpliwości u mechaników ?
Czy, ktoś z Was zna temat na 100%, bo nie mam czasu na szukanie kolejnych mechaników, żeby ich oto zapytać, co gorsza nie chcą za bardzo o tym mówić, chyba
dlatego, że sami do końca nie wiedzą ?
Pozdrawiam
SPAMU¦
Wysłany: Czw Maj 21, 2015 22:37 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Jak zwykle macherzy, czyli mechanicy mącą że silnik taki sam, lecz mogą się zdarzyć jakieś drobne zmiany w mocowaniu np. nieco przesunięte otwory pomiędzy modelem 200, a 214, czy dopasowaniem do skrzyni biegów i wtedy problem
Jedź do kogoś kto ma chociaż mgliste pojęcie. To ten sam model i ten sam silnik. Różnice są tylko w mechanikach i "mechanikach".
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum