Typ: CDT Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1999
Panowie pytanie do was mój tłumik już przegnił na wylot jakie rozwiązanie polecacie żeby tłumik był tak cichy jak w originale ewentualnie jakiej firmy i za jakieś rozsądne pieniądze
SPAMU¦
Wysłany: Wto Lis 03, 2015 18:30 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Było tylko że się szukać nie chce, jedynym sensowym i najlepszym cenowo jest kupić tłumik od e46 diesla 150 km. Następnie przerobić mocowanie - efekt tak jak na oryginale a cena śmieszna. Ja tak mam od dwóch lat i sobie niesamowicie chwalę.
Pomógł: 3 razy Dołączył: 01 Kwi 2010 Posty: 208 Skąd: Jastrzębie Z
Wysłany: Wto Lis 03, 2015 21:49
Panowie, a tlumik od benzyniaka nie spełni zadania? Bo na alledrogo sà stosunkowo tanie, ale do 2,0 2,5 v6. Ma ktoś wiedzę w tym temacie? Co gdyby taki dac do CDT?
_________________ teraz 75 cdt, wcześniej 216 SE i 214 Si może kiedyś jagular...
Pomógł: 6 razy Dołączył: 04 Maj 2009 Posty: 344 Skąd: Mazury
Wysłany: Sob Lis 07, 2015 13:48
Muszę kupić tłumik końcowy do swego roverka i zdecyduję się na używkę z bmw E46 320D tylko czy jest różnica w oryginalnych sprzed liftu i po lifcie. Bo są w sprzedaży niby 2 rodzaje ale wizualnie chyba niczym się nie różnią.
Stanalem rowniez przed koniecznoscia wymiany koncowego tlumika w swoim CDT . Byl problem z dokupieniem, wiec postanowilem troszke przetuningowac wydech. Z racji leciwej juz od soli chlodnicy paliwa, zastapilem ja chlodnica od VW Passata, mocujac pod gniazdem kola zapasowego, czym zwolnilem wneke z prawej strony podlogi bagaznika. Chlodnica dziala efektywnie wiec dokupilem dwa tlumiki R75 1,8 i po lustranej przerobce jednego z tlumikow uzyzkalem drugi tlumik na prawa strone. dospawalem kawalek zbednego z przerobki luku do oryginalnej rury i dbajac o symetrie i estetyke wykonania uzyskalem podwojny wylot wydechu. Silniczek dzwieczne brzmi w nowym wydechu i czuje spojrzenia wlascicieli Roverkow ciekawych wersji mojego dieselka. Piekne estetyczne koncowki z polerowanego kwasiaka dodaja elegancji optycznej autka. Nowy wydech zdaje sie byc lzejszy od starego, mimo dwoch nowych ,ale mniejszych tlumikow. Znowu spokuj na dlugie lata.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum