Witam szanownych forumowiczów i zwracam się z prośbą o wypowiedź w kwestii ogłoszenia. Być może ktoś z was oglądał to auto i może podzielić się wrażeniami.
wg mnie wygląda uczciwie. Ciekawe czy wszystko działa jak należy. Wyposażeniowo też jest całkiem całkiem. Szkoda, że nie ma halogenów, ale one nie są jakoś strasznie ważne jak dla mnie - za 7 tysięcy całkiem interesujące auto
Faktycznie wygląda interesująco, cena ciekawa, silnik niestety slaby, wyposażenie całkiem jak za te cenę, najważniejsze to uzyskać informacje czy bylo robione coś z układem wysprzeglania, osluchac zawieszenie, i czy nie ma problemów z zamkami
Dominoz jak się postarasz to manualem zejdziesz poniżej 5.5 (acz jest to raczej dziadkowa jazda w trasie). Przy normalnej jeździe trzeba liczyć w trasie 6-6.5 litra.
Nawet uwzględniając prace blacharsko lakiernicze? Czy orientujecie się jaki jest przybliżony koszt takich napraw?
Tu nie będzie jakiś wielkich kosztów.
Jeśli byś robił w Poznaniu, to polecam warsztat Majewscy w Szczepankowie.
Mi cały rozwalony próg+ prostowanie+malowanie zrobili za 700 zł. W tym przypadku podejrzewam, że zamknie się w 300-400 zł.
Jeśli uszkodzenia są tak jak widac na drzwiach przód + tył, to kupic i polować żeby kupic w kolorze, mogą być nawet gole i uzbroisz sam wykorzystując swoje zamki itd. Moim zdaniem nie warto tego prostowac, szpachlować i malować, jeśli Ci to nie będzie przeszkadzać, możesz jeździć aż trafisz swój kolor i to będzie najransza opcja, na koniec zrobisz polerkę jak większość na roverkach i lakier się zrówna
po co ci blacharz jak możesz poszukać drzwi w kolorze i przełożyć w całości.
_________________ wcześniej PoldoRover 10 lat złego słowa nie powiem
Rover 220SDi "szedł jak pocisk"
LR Freelander 1.8 Hard top PB/LPG będę tęsknił
teraz Rover 75 2.0 V6 Charme [mruczek] zobaczymy kupiony 13 w niedzielę
LR Freelander 1.8 SCAPA Sport
MG TF 160 srebrny pocisk
Jak chwilę pojeździsz, a uszkodzenie nie jest do gołej blachy, to odpuścić sobie i nie będziesz robił, ja bym tak zrobił, bo trafić na gościa co zrobi dobrze, nie jest łatwo. Najgorzej aby kolor trafili
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Nie rozumiem co za problem oddać blacharzowi, żeby zrobił...
bo żeby to naprawić to trzeba szpachli nakłaść i naruszyć powłoki co grozi pękaniem i rdzą za jakiś czas a wymiana drzwi na inne całe nie, jedynie ew. malowanie.
Jak myślisz czemu koleś sprzedaje auto?
MG TF 160 srebrny pocisk
Szpachla na krawędzi drzwi, wybornie trzaskaj drzwiami a będziesz mieć po czasie pajęczynkę jak spiderman.
j0zek, jest szansa ze po polerce akurat będzie odcień, drzwi tak nie płowieją jak poziome powierzchnie. A nawet jeśli coś będzie trzeba cieniować to zapłaci za samego lakiernika, a nie blacharzowi za prostowanie strucla i roboczogodziny za rzexbe w szpachli
w moi kupiłem zderzak w moim lakierze i nic nie trzeba było robić, w landku drzwi i błotnik przedni też były identyko choć 6 lat młodsze
MG TF 160 srebrny pocisk
Zderzaki są plastikowe i kolor na nich też inaczej wygląda w stosunku do karoserii i inaczej działa na niego czas.
Zdradź mi co to za nowa teoria? skoro lakier jest ten sam na całej powierzchni auta. Tak przy okazji błotniki w landkach są z tworzywa to wg. ciebie spłowieją inaczej jak reszta? w moim nie spłowiały inaczej i po 6 latach lakier był taki sam jak na 6 lat młodszych, jak i na reszcie auta.
MG TF 160 srebrny pocisk
Pomógł: 17 razy Dołączył: 14 Maj 2013 Posty: 1000 Skąd: Przejdź do mapy
Wysłany: Pon Gru 21, 2015 22:52
teoria??? Przecież to powszechnie oczywiste, że delikatnie inny odcień ma ten sam kolor na różnych materiałach. Nie mówię o płowieniu tylko o odcieniu na aucie prosto z salonu.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum