Typ: SDi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1997
Witam cieknie mi pompa od spodu. Po nocy jest pare kropli pod autem. Znacie jakiegos pompiarza z krk lub kolege z forum. Chcialbym zrobic to w miare tanio. Pozdrawiam.
SPAMU¦
Wysłany: Pon Sty 04, 2016 20:32 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
W moim,roverku 620sdi też ciekła pompa i była mokra na spodzie,a przeciekała spod pierwszej i drugiej uszczelki;czyli nastawnika,i kolejno w dół nastepna.Wymieniłem te 2 i puki co nie cieknie,zajeło mi to 30 min roboty.
Pomógł: 2 razy Dołączył: 12 Kwi 2014 Posty: 44 Skąd: Przejdź do mapy
Wysłany: Pon Sty 11, 2016 03:59
krzyro napisał/a:
W moim,roverku 620sdi też ciekła pompa i była mokra na spodzie,a przeciekała spod pierwszej i drugiej uszczelki;czyli nastawnika,i kolejno w dół nastepna.Wymieniłem te 2 i puki co nie cieknie,zajeło mi to 30 min roboty.
Jak wymieniłeś te uszczelnienia bez ustawienia kąta wtrysku? Jestem ciekaw bo sam mam cieknącą pompę ale chwilowo udało się to zażegnać dokręceniem śrub drugiej części pompy patrząc od góry i wymianą uszczelki w pierwszej pod dekielkiem bo sytuacja była wielkości dużej plamy pod autem myślę że lepiej oddam to w ręce mechanika.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum