Wysłany: Sob Wrz 04, 2010 15:06 [R75] Demontaż podsufitki??
Typ: CDT Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: wszystkie
Witam, odkleja mi się podsufitka w 3 miejscach, więc muszę od nowa całość kleić.
Ma ktoś może patent na wyjęcie podsufitki z R75 SEDAN?? Będę wdzięczny za jakiekolwiek wskazówki. Pozdrawiam
Bez szyberdachu.
[ Dodano: Sob Wrz 04, 2010 16:06 ]
Ludzie naprawdę nikt tego nie ruszał???!!!
Pomóżcie!!!!!!!
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Pią Lis 19, 2010 10:23, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Sob Wrz 04, 2010 15:06 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
też poczytam jakąś odpowiedz...
u mnie drży blacha pod podsufitówką w słynnym przedziale prędkosci obrotowet 1800-2000
bez zdjecia podsufitki nie dam rady...
Podsufitkę w R75 zdejmuję się banalnie prosto. Wystarczy odkręcić 2x zasłony słoneczne, rączki 4x, przednią lampę - trzymają ją dwie śruby, tylną lampkę (ostrożnie aby nie połamać). Delikatnie odchylamy podsufitkę i schodzi bez problemu. W ogóle jeśli ktoś z Was ma zmęczoną podsufitkę, mogę oddać siwą w świetnym stanie, wersja bez szyber dachu, za piwo, bo tylko mi zabiera miejsce w garażu
Jeszcze nie próbowałem, ale będę kleik jak się troche ociepli, mam plan wywalenia tylnej kanapy i przednie fotele max w przód i i oparcia na leżąco. Podsufitki nie da się tak łatwo nagiąć
Tak w temacie podsufitki przypomniało mi się: Pamięta ktoś do czego jest widoczny na zdjęciach czerwony element z krótkim kablem o ile dobrze pamiętam masowym podpinanym w prawym tylnym słupku odchodzący od wiązki tylnej lampki.
_________________ Kontakt: 780177880 email wiadomość nadmiarowe części, gadżety i akcesoria do Rovera 75 i MG
AdaskoC, No tak masa, ale pamiętasz do czego był ten czerwony element jakiś kondensator, filtr, etc ? Za nic nie mogę sobie przypomnieć co to było a przerabiam teraz temat szumów w radiu generowanych przez lampki oświetlenia wnętrza (nie mylić z szumami od ogrzewania tylnej szyby/filtru antenowego).
[ Dodano: Pon Lut 22, 2016 19:16 ]
Pamięta ktoś, czy podsufitka w sedanie przy wersji z kurtynami rożni się czymś od wersji bez kurtyn?
_________________ Kontakt: 780177880 email wiadomość nadmiarowe części, gadżety i akcesoria do Rovera 75 i MG
Cześć, podepnę się pod temat. Otóż moja tylna lampka podsufitki uległa uszkodzeniu - wyłamały się plastikowe zawiasy, które ją podtrzymywały. Czy ktoś ma pomysł jak przytwierdzić ją stabilnie na swoim miejscu? W tej chwili niestety "wisi", a przylepienie na kropelkę odłamanych elementów nie wchodzi w grę
Ostatnio zmieniony przez dexter77 Czw Wrz 08, 2016 09:48, w całości zmieniany 1 raz
dwuskładnikowy Poxipol kosaa ma tym przymocowaną roletę tylnej szyby do półki z tyłu
_________________ wcześniej PoldoRover 10 lat złego słowa nie powiem
Rover 220SDi "szedł jak pocisk"
LR Freelander 1.8 Hard top PB/LPG będę tęsknił
teraz Rover 75 2.0 V6 Charme [mruczek] zobaczymy kupiony 13 w niedzielę
LR Freelander 1.8 SCAPA Sport
MG TF 160 srebrny pocisk
Chyba źle sprecyzowałem pytanie, chodzi mi o tylną lampkę podsufitki Tego odłamanego kawałka plastiku niestety już nie mam, a na stałe do sufitu nie chciałbym przyklejać klejem
Ostatnio zmieniony przez dexter77 Czw Wrz 08, 2016 09:47, w całości zmieniany 1 raz
_________________ wcześniej PoldoRover 10 lat złego słowa nie powiem
Rover 220SDi "szedł jak pocisk"
LR Freelander 1.8 Hard top PB/LPG będę tęsknił
teraz Rover 75 2.0 V6 Charme [mruczek] zobaczymy kupiony 13 w niedzielę
LR Freelander 1.8 SCAPA Sport
MG TF 160 srebrny pocisk
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum