Wysłany: Wto Kwi 05, 2016 21:56 [R75] Świeży zakup, proszę o pomoc
Typ: CDTi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2003
Hej, wczoraj stałem się szczęśliwym ( mam nadzieję) posiadaczem roverka 75 kombi 2.0 CDTI. Auto kupiłem w dobrej cenie, ale wiadomo niższa cena więc trzeba trochę zainwestować. I tutaj pojawia się moje pytanie. Czy zna ktoś dobry serwis w Lublinie, gdzie w miarę sprawnie i przystępnej cenie mogą zająć się samochodem? Na tą chwilę mam problem z niedziałającą regulacją lusterek, na komputerze pokładowym pojawiają się paski ( z tego co czytałem i się zapoznawałem ?podobno jest tam nawigacja też? ) i pozostają jeszcze kwestie sprawdzenia klimatyzacji.
Czy ktoś z lubelskiego może polecić jakieś miejsce ?
Ostatnio zmieniony przez hetmanlbn Sro Kwi 06, 2016 07:27, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Wto Kwi 05, 2016 21:56 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
1 Popraw nazwę tematu
2 Klimatyzację naprawiałem tu http://www.auto-klima.net/
Najlepiej rozmawiać z szefem można negocjować ceny
3 Wyświetlacza w lubelskim chyba nie naprawisz.
Ludki z forum wysyłają zegary tu http://www.aceef.pl/
4 Lusterka pewnie można naprawić samemu zacząłbym od bezpieczników
5 Z mechanikami w lublinie jest różnie zależny co chcesz naprawiać??
Osobiście to większość warsztatów omijam, mam z nimi przykre doświadczenia.
Większości napraw dokonuje sam ewentualnie przy pomocy znajomego mechaniora
kolego popraw temat.U nas wątek opisuje się w takim formacie:
[R75]tu opisujemy problem.
Większość typowych problemów jest juz opisana wystarczy dobrze poszukać.
tomi24lbn w większości opisał rozwiązania. Co do regulacji lusterek, to mogły ci też zaśniedzieć styki w kostce lub co bardziej prawdopodobne w samym module szyb i lusterek
_________________ Kontakt: 780177880 email wiadomość nadmiarowe części, gadżety i akcesoria do Rovera 75 i MG
gorzej jak się nie ma zielonego pojęcia o tym, a sam na czuja z tutkiem to boję się grzebać
Mam kolejne pytanie:
W przy panelu radia symphony mam przyciski do nawigacji ( tak wyczytałem, w instrukcji obsługi) tylko problem w tym, że na żaden z tych przycisków nie ma reakcji... Co może być przyczyną?
Lusterka to pewnie zaśniedziałe sterownie lusterkami a do rozebrania tego chyba nawet nie trzeba śrubokręta (sam to z nudów pod sklepem naprawiłem czekając na żonę...). Wystarczy podważyć czymś płaskim ten plastik z przyciskami od szyb i lusterek, rozłożyć go na 2 części i przeczyścić styki między płytką drukowaną a tą gumą z metalowymi przyciskami i może nałożyć jakiś kontakt w spreju choć ja tego nie robiłem i działa. Złożyć i działa.
Nic groźnego. Zostaje Ci tylko podpięcie pod kompa..
albo bardzo groźne, nigdy nie wiesz mój nie odpalił drugi raz po tym komunikacie.
_________________ wcześniej PoldoRover 10 lat złego słowa nie powiem
Rover 220SDi "szedł jak pocisk"
LR Freelander 1.8 Hard top PB/LPG będę tęsknił
teraz Rover 75 2.0 V6 Charme [mruczek] zobaczymy kupiony 13 w niedzielę
LR Freelander 1.8 SCAPA Sport
MG TF 160 srebrny pocisk
gorzej jak się nie ma zielonego pojęcia o tym, a sam na czuja z tutkiem to boję się grzebać
Mam kolejne pytanie:
W przy panelu radia symphony mam przyciski do nawigacji ( tak wyczytałem, w instrukcji obsługi) tylko problem w tym, że na żaden z tych przycisków nie ma reakcji... Co może być przyczyną?
Kupowałeś wóz od handlarza? Bo tak mi na to wygląda jak ci po kolei będą wyskakiwały nowe tematy...
Powodem niedziałania nawigacji może być jej brak
Byc może sprzedający władował ci radio z navi tylko że samej navi brak. Rozejrzyj się po Forum. Na pytania które zadajesz są już często odpowiedzi
_________________ Kontakt: 780177880 email wiadomość nadmiarowe części, gadżety i akcesoria do Rovera 75 i MG
Ostatnio zmieniony przez christopher7 Sro Kwi 06, 2016 09:50, w całości zmieniany 1 raz
Nie stresuj się tylko podłącz pod kompa i sprawdź. Ja też panikowałam i okazało się, że to nic poważnego (ale to u mnie, bo zaraz mnie koledzy zlinczują:P )
CHECK ENGINE w CDTI nie jest błędem który pojawia się tak często jak np przepalenie żarówki postojowej
Mi od zakupu jeszcze ani razu się nie zapaliła a mam już obecnego R75cdti parę lat.
Wóz był w bardzo dobrej cenie, zapewne z jakiegoś powodu.
hetmanlbn
Naprawdę obejrzyj sobie dokładnie wóz, podjedź na komputer. Czasami można trafić na takiego szrota, że lepiej sprzedać lub zezłomować niż naprawiać. Lepiej żebyś od razu dokładnie się zapoznał ze stanem wozu bo praktycznie codziennie będziesz mieć nowy temat a skarbonka o nazwie Rover 75 może nie mieć dna...
hetmanlbn, Różnie bywa... Lepiej sprawdzić na czym się stoi. Jak zaraz po zakupie wyrzuca CHECK ENGINE to ja bym się wozowi przyjrzał dokładniej. Obejrzyj sobie dokładnie z tyłu prawą stronę za materiałowym boczkiem, czytnik CD co tam masz za instalacje.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum