Wysłany: Sro Lis 02, 2016 09:01 [R75] Automat odpala na każdym biegu
Typ: CDTi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2005
Witam !
Problem jak w temacie. Auto można odpalić na każdym biegu , wiem że wcześniej palił tylko na "P" i "N". W skrzyni był wymieniany olej i może coś zostało poruszone ale awarie zauważyłem znacznie póżniej więc nie wiem czy to ma jakiś związek. Ktoś może zna powód takiego stanu rzeczy i czy naprawa w garażu jest możliwa ?
SPAMU¦
Wysłany: Sro Lis 02, 2016 09:01 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Dziękuję . Wymieniałem też uszczelniacz na półosi i wybierak na pewno był odpinany.
Mimo że robiłem to w warsztacie który zajmuje się wyłącznie skrzyniami to jednak wygląda na to że "Fachowcy" popełnili błąd i żle mi to złożyli, chociaż wszystkie biegi wchodzą prawidłowo.
SeniorA, A jak się ustawia linkę ? Bo u mnie jest ta sama przypadłość. Taki kupiłem , zapalisz na każdym biegu , zgasisz na każdym biegu i wyjmiesz kluczyk .
_________________ Aby nasze życie było twórcze, musimy pozbyć się lęku przed popełnieniem błędu
Krzysztof 605059876
Wysłany: Sro Lis 09, 2016 10:57
Odkręcić nakrętkę blokującą linkę na zabieraku, przesunąć lewarek na P , przesunąć w prawo do końca wybierak, naciągnąć linkę by zlikwidować luz , zakręcić nakrętkę blokującą linkę.
No właśnie u mnie tak samo. Sprawdziłem, wybierak zamocowany prawidłowo, wszystkie biegi wchodzą prawidłowo a auto można odpalić w każdym połozeniu lewarka na dowolnym biegu.
Wysłany: Nie Lis 13, 2016 21:14
columbus73 napisał/a:
Po tej regulacji dalej to samo bez zmian.
drugim elementem do sprawdzenia po ustawieniu linki jest przełącznik na skrzyni, tzw.inhibitor switch ,może być uszkodzony , ale do tego potrzebny jest specjalny przyrząd. Może być jeszcze coś nie tak w module immo lub złączu przewodów od przełącznika na skrzyni, bo widać , że obwód do immo na każdym biegu jest zamknięty.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum