ŁOOŁ ale sie zapiekła. no bez zdzierania skrzyni sie nie obejdzie chyba ze bedziesz probował to jakos spawać.
[ Dodano: Czw Sty 22, 2015 20:36 ]
ŁOOŁ ale sie zapiekła. no bez zdzierania skrzyni sie nie obejdzie chyba ze bedziesz probował to jakos spawać. Mialem podobnie w 2setce z tym, że mi urwała sie tylko linka
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
SPAMU¦
Wysłany: Czw Sty 22, 2015 20:36 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Dzięki chłopaki za wszelkie podpowiedzi. Teraz pytanie z innej beczki...czy polecicie kogoś z Warszawy lub najbliższych okolic komu mogę ze spokojną głową oddać samochód do naprawy ? Idealnie by było ,aby zajął się tym znawca marki.
Z góry dziękuję.
maniu48, tak ja podpowiedziałeś skorzystałem.
Wymieniona łapa sprzęgła, wysprzęglik, pompa sprzęgła. Olbrzymia poprawa w pracy sprzęgła. Wcześniej zdarzały się problemy z wrzucaniem biegów. Na chwilę obecną jest rewelacja. I odpukać jestem bardzo zadowolony.
MG ZS 180
Mam pytanie, czy łapa sprzęgła po odłączeniu wysprzęglika powinna chodzić luźno około 1cm , czy powinna wracać do jednego położenia. Samochód u mechanika on nie wie czy tak powinno być no i nie wie jak odpowietrzyć układ. Wymienił mi wysprzęglik i mówi że chyba skrzynie bedzie trzeba zwalać.
Lapa powinna chodzić luzno ale sama też nie będzie wracac bo docisk az tak nie sprezynuje chyba ze ja wcisniesz tak mocno jak wysprzeglik. Co do odpowietrzania to teoretycznie tego ukladu sie nie odpowietrza jednAk sa sposoby na to. Ja zalozylem miesiac temu pompke i wysprzeglik od civica koszt może 150zl przy nowych częściach i spokoj tylko trzeba sobie mk mocowanie wyrzezbic jakieś
Witam
Podłączenia się pod temat chodź troszkę juz czasu minęło
Mam.ten sam problem wczoraj pękła mi poparcie tak jak widać na załączonym zdjęciu
Znalazłem zamienniki na alle. Ale jest tam spora różnica w cenach
I nie wiem który mam wybrać
Dedykowany do mojego auta jest za 400 zł
A taki sam cały komplet za 240 zł tylko ze do landrover
Mg 45 https://allegro.pl/wysprzeglik-rover-400-414-416-420-45-mg-zs-i7359801521.html
Tak myślałem właśnie ze jest jakiś inny
Mam też wrażenie ze przewód jest troszkę krótszy
Ale już zamawiam i będę czekał na przesyłkę
Wielkie dzięki
[ Dodano: Nie Wrz 23, 2018 18:05 ]
Wysprzeglik przyszedł
Ale nie mam pojęcia jak wymienić ten metalowy popychacz
Nie rusza się wcale. Ten oryginalny jest trochę za krótki pedał wchodzi w podłogę i biegi ciężko wchodzą. Widocznie musowo wymienić popychacz lecz jak go wyjąć?
[ Dodano: Nie Wrz 23, 2018 19:29 ]
Popychacz jest wciśnięty w tulejke z kołnierzem i zablokowany od środka. Tuleja z popychaczem jest wprasowana w otwór od tłoka ( pasowanie ciasne , nie da rady tego wyjąć bez uszkodzenia )
Przychodzi tylko na myśl albo jakoś przerobić popychacz lub sprawdzić stary tłok czy pasowanie z nowym tlokiem jest te same.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum