[ Dodano: Sob Cze 27, 2020 06:21 ]
aa i zrobiłbyś foto z ta nowa roleta jak jest zasunięta siatka - ciekaw jestem jak to wygląda
dawidd, Proszę
[
no i jeszcze jedna fotka z kierownicą ale w świetle dziennym
Pierwsze wrażenia po przejażdżce to takie że napewno muszę się do niej przyzwyczaić.
Jest przede wszystkim cieńsza. Od MG jest masywniejsza i lepiej w moim przekonaniu w łapkach się trzymała.
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
SPAMU¦
Wysłany: Pon Cze 29, 2020 00:53 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Łaaaaał, ta kiera to kozak ! totalny szacun, piękna robota, zmotywowałeś żebym swoją kierę odnowił sam !
Dziękuję! Znając Twoje wyczyny przy eRce to długo raczej motywować Ciebie nie trzeba
[ Dodano: Sro Paź 14, 2020 09:59 ]
W marcu tego roku dorwałem od Tunersa, lotkę od R25. Uznałem, że są duże szanse na to aby dopasować ją do tylnej szyby w ZTT.
Mozolnie, ale zawsze do przodu przycinałem i szlifowałem lotkę no i wreszcie udało ją się dopasować. Co więcej, bardzo mi się nawet podoba
Co najważniejsze światło stopu jest widoczne. Szyba też sie otwiera
Wnętrze lotki wypełniłem pianką i przykryłem żywicą z włoknem szklanym.
Światło STOP zakłeiłem klejem dwuskładnikowym i zamalowałem farbą strukturalną:
Na dzień dzisiejszy nurtuje mnie kwestia koloru. Czy lakierować w kolor czy w czerń?
Kupiłem niebieską folię i obkleiłem lotkę aby miec zarys jak to by wyglądało:
Nie ma to jak focia w windzie
Po przymiarce jestem bardziej za tym aby polakierować w kolor auta:
fajne, fajne, nawet kiedyś się zastanawiałem z czego by takie cos dorzeźbić a tu proszę - z r25 podchodzi Zrobisz foto całej bryłki z boku jak to się prezentuje w całości
Brat, dziękuję!!! Powoli pomysly sie kończą lepiej nie przedobrzyć
[ Dodano: Nie Paź 18, 2020 16:32 ] dawidd, jeszcze nie jest zamontowana ponieważ musi być najpierw polakierowana. Aczkolwiek będzie przymocowana na klej
[ Dodano: Sro Lis 25, 2020 15:15 ]
Lotka została już polakierowana przez lesmanna i sobie schnie
Ciekawe czy w tym roku zamontuję
[ Dodano: Sro Gru 16, 2020 23:36 ]
Wczoraj nadszedł czas montażu lotki. Jako, że jest zimno to padło na to, że zrobię to w domu Dlatego też zdemontowałem tylną szybę.
Na pierwszy rzut nałożyłem środek gruntujący na szybę
Do przymocowania lotki użyłem kleju do szyb Boll Sprint
No i dwa elementy ze sobą połączone
Klapa została w domu na całą noc aby klej mógł dobrze związać. Z samego rańca poszedłem do garażu i zamontowałem.
A o to efekty :
Efekt końcowy jaki chciałem osiągnąć mogę napisać, że osiągnąłem. Krótką przejażdżkę autem zrobiłem, ale nie rozpędzałem się szybko. Chcę dać kilka dni na to aby klej dobrze związał. Mam nadzieję, że lotka nie odleci
Wkrótce się okaże czy przy większych prędkościach jak nie odpadnie, czy świszczy, czy spalanie się zwiększy.
Oczywiście wyszła na jaw sprawa zbyt długiej tylnej wycieraczki. Oryginalnie jest 35cm. Po montażu lotki wypadałoby wrzucić 22cm maks. Więc teraz jestem w trakcie poszukiwań wycieraczki o odpowiedniej długości i mocowaniu.
Po chwili okazało się, że wycieraczka tylnej szyby jest zbyt długa i po uruchomieniu zatrzymałaby się na spojlerze
Ramie wycieraczki ma ok 30cm, a sama wycieraczka 35cm. Dlatego też miałem taki jeden dzień, w którym obsesyjnie przyglądałem się przejeżdżającym lub też zaparkowanym autom, a raczej ich tylnym wycieraczkom
Na allegro znalazłem za grosze nowy komplet od R. Megane II ramie ok. 27cm i wycieraczka 23cm, który zresztą okazał się strzałem w dziesiątkę! Pasuje idealnie.
[ Dodano: Pon Cze 21, 2021 15:00 ]
Dość długo nic nie pisałem, ale to zwyczajnie z kompletnego braku czasu. Do tego stopnia, że jest już czerwiec, a MGik od zeszłego roku nie był ani razu na myciu ręcznym
Mimo to jakieś pomysły w głowie zawsze się pojawiają i powoli je wdrążam.
Ostatnio zakupiłem takie coś:
Narazie zająłem się montażem podstopnicy na dywanik gumowy, ponieważ przetarł się i są dwie dziury. Niestety ciężko znaleźć oryginalny dywanik bez przetarć więc zdecydowałem się na o takie rozwiązanie.
Pracuję również na wykonaniem podświetlanej gałki zmiany biegów.
Adam_26 dał mi taką jedną zdezelowaną, którą obszyłem i zaprojektowałem grafikę. Ale żeby to miało jakikolwiek sens to muszę zlecić laserowe grawerowanie na dwukolorowym laminacie. Jak narazie powstał druk xero
Potem od Bodzio dostałem oryginalną gałkę od MG, która jest masywniejsza więc wpadł kolejny pomysł aby przerobić tą oryginalną na podświetlenie.
Tutaj niestety jest dużo paprania się. Mam nadzieję, że coś z tego będzie. Jak nie spróbuję to się nie dowiem
Dawno nic nie pisałem , a to dlatego, żę przy MG nic golnie się nadzwyczajnego nie dzieje. Pykło mu 10k od wymiany oleju, więc zalałem nowy. Oczywiście najpierw płukanka silnika i potem nowa oliwa.
Poza tym nic, nic innego się nie dzieje. Jeździ, skręca, hamuje i ma się bardzo dobrze
Nadszedł czas na wymianę akumulatora. Stary zakupiłem z autem 5 lat temu. Jakiś Arctica. Nowy aku Kozaka. Ciekawe ile posłuży.
Miałem Kozaka to wytrzymał 1,5 roku w R620. z dnia na dzień zbiło go na 60% sprawności i już auto nie odpaliło
przeczytałem od początku wszystkie odpowiedzi, jestem bardzo pod wrażeniem ilości włożonej pracy mam nadzieję, że będę miał okazję zobaczyć MG na jakimś zlocie
OMEN312, Dziękuję! Jak będzie jakiś spot w Rzeszowie to zapraszam.
[ Dodano: Wto Cze 21, 2022 18:23 ]
Podświetlenie zostało już podlączone pod volty:
Nowy projekt tarczy gałki przygotowany przez Sintre został wysłany do drukarni od której otrzymałem to:
potem wstawię zdjęcie jak to wygląda. Ogólnie jestem zadowolony
[ Dodano: Wto Cze 21, 2022 18:42 ]
Na przeglądzie usłyszałem, że mam luz na maglu. Kupiłem używke oczywiście do ZTka i wymieniłem. Jest troche zabawy z tym, ale udało się Niestety po zalożeniu drugiej używki okazało się że też ma luzy.
Dlatego też, tą co zdjąłem oddałem do regeneracji. Mam nadzieję, że nie będę jednym z licznych osób, którym mimo regeneracji magle się poddawały.
Teraz musze ogarnąc trochę czasu aby to znowu wymienić. Przy okazji wymiany magla postanowiłem ogarnąć kwestię odświerzenia przednich sanek. Od dawna mi to leżało w głowie.
Dorwałem na zapas takie sanki, które wyczyściłem i pomalowałem stalochronem, dokładnie tą samą farbą co tylne paletki.
Wpadna również tuleje poliuretany. Te z Meyle również nie przetrwały.
[ Dodano: Sro Sie 10, 2022 10:29 ]
No to czas na podmianę
Niestety śrubka na kolektorze wydechowym rypła, więc trzeba było przewiercić.
Myślę, że wyszło OK.
Jeszcze tylko na zrobienie zbieżności
tommasino, piękna robota, sam się do tego przymierzam, nawet już zacząłem obstukiwac młotkiem igielkowym tylni wózek ale puki co czasu brak. Ile płaciłeś za sanki przód? Tył też kupiłeś?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum