Najdalej wysunięty punkt to by lusterka były Przepis nic nie mówi o żadnym obrysie ale mówi o szerokości błotników, która nie może być mniejsza niż szerokość opony.
_________________ Jeśli twierdzisz, ze szukałeś i nie znalazłeś to znaczy, ze kłamiesz.
Ja założyłem też nowe kółka do swojego Roverka.... i sie okazuje ze troche wystają zza linię auta... z tyłu jeszcze ujdzie ale przód naprawde widać że wystaje, ale cóż nie będe teraz nic zmieniał będe jeździł może policja sie nie dopatrzy
Mówiąc przepis mam na myśli Rozporządzenie Ministra Transportu, w którym to jak byk stoi podpunkt o wyposażeniu auta w którym nie ma mowy o obrysie, a o szerokości błotników (lub innych elementów) względem opon
§10 1. Pojazd samochodowy powinien być wyposażony:
(...)
9) w błotniki lub inne elementy nadwozia lub podwozia, o szerokości nie mniejszej niż szerokość opony, a w przypadku kół bliźniaczych - nie mniejszej niż odległość między zewnętrznymi krawędziami opon;
_________________ Jeśli twierdzisz, ze szukałeś i nie znalazłeś to znaczy, ze kłamiesz.
Sprawdziłem felgę na oponach 195/65 i z przodu wychodzi o 1 cm, a z tylu o 0.5 cm względem nadkola. Na oko tego nie widać, a nawet mi się to podoba, więc myślę, że to dobre będzie.
_________________ ROVER TO 3 SŁOWA:KLASA, STYL I WYGODA
65 wysoka ta opona... jutro zrobie fotki i wrzuce i wam pokaże... Jeśli ktoś jest zainteresowany to mogę sprzedać 4 felgi 16 szerokość 7,5cala 4x114,3 na oponach 205/55r16 bridgestona 6mm Cena za kompet to 700zł tyle kosztowały mnie felgi 400zł plus opony 300zł nie licze już zakładania i wyważania... Wiem ze to nie ten dział ale tu więcej osób uwagi zwróci..
A propos... Wiecie może jakie ET powinna mieć felga 17stka 7 calów szerokości przy oponie 215/xx/17 tak aby spokojnie weszła do R600?? Bo tak szukam patrze oglądam i wkońcu sie nie dowiedziałem a nie mam zamiaru znowu mieć felg które wystają...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum