Wysłany: Sro Maj 28, 2008 21:57 [R75] Czujnik światła cofania
Typ: i Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.8 Rok produkcji: 2000
Witam! Problemem jest brak świateł cofania. Na tablicy wyświetla się znak informujący o problemie z żarówkami. Sprawdziłem i okazało się że nie mam świateł cofania. Okazało się że jedna żarówka była przepalona. Włączam i nic. Świateł dalej nie ma. Sprawdziłem w książce i znalazłem bezpiecznik nr.41 10 A. Wymieniłem i dalej nic. Czy ktoś miał podobny problem? Co może być przyczyną? Dzięki serdeczne za wszelką pomoc!!
_________________ już 45 000 kilometrow i jeździ!
Ostatnio zmieniony przez apples Pon Cze 13, 2011 11:25, w całości zmieniany 6 razy
SPAMU¦
Wysłany: Sro Maj 28, 2008 21:57 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 81 razy Dołączył: 15 Maj 2007 Posty: 901 Skąd: Poznań
Wysłany: Sob Maj 31, 2008 08:58
Skręć kołami max w prawo i zajżyj w nadkole będziesz go widział w głębi i wykręcisz go bez kanału.
_________________ Sprzedaż części, diagnostyka komputerowa Rover MG Land Rover oryginalnym komputerem T4- POZNAŃ . RÓWNIEŻ NAJNOWSZE MODELE LAND I RANGE ROVERA ,z firmą Rover MG Land Rover jesteśmy związani od 1995 roku TEL. 0698363760, parts2@wp.pl / britcars@wp.pl
Wszystko pięknie i cacy. Czujnik znalazłem tylko kabla brak???????
Nie mam pojęcia co jest grane Wcześniej chodziło a nagle wsiąkł? Wrzucam fotę czy to na pewno ten czujnik.
Witam serdecznie, mam ten sam problem. Otóż wszystko chodziło normalnie, a nagle przestały działać światła cofania i parktronic. Stosując się do Waszych rad sprawdziłem ręką czujnik w skrzyni - jest on przykręcony "na maxa", więc się nie poluzował, przewód też jest do niego dobrze podłączony. Stąd mam do Was pytanie: jakie są możliwe przyczyny? Z forum dowiedziałem się, że czujniki parkowania aktywują się przy włączeniu świateł cofania, więc chyba tu trzeba doszukiwać się problemu. Czy na pewno ten właśnie czujnik jest uszkodzony? Czy są jeszcze jakieś czujniki odpowiedzialne za włączenie świateł cofania? Pytam, ponieważ rozglądałem się już za takim czujnikiem i można go kupić tylko na zamówienie, dlatego nie byłbym zachwycony gdyby się okazało, że próbuję wymienić nie ten czujnik co trzeba. Ponadto, wyczytałem na forum, że do Rovera 75 pasują czujniki z samochodów innych marek - ktoś wymieniał Daewoo Lanosa. Czy jeszcze jakieś zamienniki będą odpowiednie? Z góry dziękuję bardzo za pomoc,
pozdrawiam forumowiczów,
Filip
Trochę odświeżę temat. Włącznik świateł cofania pasuje od większości Oplów oraz samochodów innych marek. Nr włącznika: GM 90482454 - koszt bagatela 7 zł. W moim V6 ten włącznik rozwiązał problem włączania się świateł cofania...
Przepraszam że odgrzebuje temat, ale mam pytanie. Z racji tego że świateł cofania brak, postanowiłem sprawdzić czujnik wkręcony w skrzynię. Problem w tym że mam czujnik na wyciągnięcie ręki i chciałem przeczyścić styki, ale zaczep znajduje się od strony pasażera i nie mam możliwości wyczepienia wtyczki, ponieważ za czujnik palce nie wchodzą.
Czy probowaliście dostać się kiedyś do niego od góry? W sensie takim żeby wykręcić skrzynkę akumulatora?
Witam. Mam pytanie czy komputer będzie pokazywał przepaloną żarówkę blendy jak będzie problem z wtyczką w skrzyni? Pytam ponieważ takowy mi wyświetla od jakiegoś czasu tzn. błąd raz jest a raz nie ma. Stawiałem na przepalone ścieżki w blendzie, ale czekałem z tym na wiosnę i pogodę bo garażu brak, a dzisiaj zdałem sobie sprawę że nie mam też czujników cofania.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum