Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 16v Rok produkcji: 2001
Witam mam pytanie co do manetki . Może ktoś z was już rozbierał i wie dokładnie . Mianowicie - ułamała mi się manetka w środku i potzebuję wiedzieć czy te manetki wymienia się razem (lewa , prawa) , czy są one rozkręcane jak np w hondzie . Jedni handlarze sprzedają obie a inni jedną . Chce wiedzieć Proszę o pomoc .
Nie wiem czy bym się zdziwił przed stożkiem leciał 185 km/h na zimówkach . A już na dolocie leciał 200 km/h na tych samych oponach i tej samej trasie . Nie jest to auto rajdowe a zwykły cywil nie startuje w kzk czy innych więc mija się z celem oczekiwanie osiągów po tak nikłej modyfikacji . Chodziło o dzwięk czysto z silnika , bo nie każdy lubi komin z tyłu auta który pierdzi bez sensu
Pomógł: 142 razy Dołączył: 19 Mar 2009 Posty: 3960 Skąd: Pieszyce
Wysłany: Pią Wrz 11, 2015 11:20
Jagi, i tą manetkę wymienisz w dowolny opisany wyżej sposób, ja kupiłem cały przełącznik zespolony jak wymieniałem, koszt praktycznie taki sam jak pojedynczej manetki a trudniej coś przypadkiem połamać
Pomógł: 2 razy Dołączył: 14 Maj 2011 Posty: 74 Skąd: Knurów
Wysłany: Wto Wrz 15, 2015 11:45
Manetka jest w pełni rozbieralna. Ja miałem zabawę z manetką kilka lat temu i nie wszystko pamietam dokładnie, ale zdaje się, ze kupiłem wtedy manetkę z Hondy i przy próbie montazu okazało się, ze w całości nie pasuje. Na szczęście udało mi się obie "wybebeszyć" i z dwóch poskładać jedną sprawną - tak jeżdżę już trzy lata bez problemów. Cała opracja zajęła mi około jednej godziny.
Irek
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum