Wysłany: Sob Paź 03, 2015 09:42 [Rover 25] brak płynu chłodniczego
Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 16v Rok produkcji: 2000
Witam serdecznie,
Potrzebuję pomocy, a mianowicie mieście zagrzało mi auto. Zatrzymałem się w pierwszym wolnym miejscu i zobaczyłem pusty zbiorniczek wyrownawczy a pod autem kapiacy płyn ale nie mogłem zlokalizować wycieku. Do domu było dosyć blisko i jakoś dojechałem studzac silnik co chwilę. Próbowałem dolewac plyn ale stoi w zbiorniczku i nie schodzi poniżej nawet po odpaleniu auta. Rozebrałem pokrywę rozrządu i przy pompie wody było troszkę mokro. Od przodu silnika po stronie pasażera również. Czy ktoś jest w stanie mi pomóc?
SPAMU¦
Wysłany: Sob Paź 03, 2015 09:42 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Wyciek zlokalizowany, pompa wody, muszę zamówić części i we wtorek na parkingu robota rozrządu. kolo pasowe puscilo bez problemu metodą na rozrusznik.
Dam znać jak poszła sprawa.
No to pech ale chyba lepsze to niż HGF.
Myślałem o pompie, miałem identyczną sytuację ale zmyliło mnie Twoje "Od przodu silnika po stronie pasażera również"
_________________ Niewiedza kosztuje.
Autor zastrzega sobie prawo do zmiany zdania bez podania przyczyny.
Prawdopodobnie pochlapało w trakcie jazdy jak się wylewało
Czekam na części, prawdopodobnie dojdą jutro. Przy wyciągnąłem napinacze i rozwieciłem nadlew na rolkach, żeby oswobodzić łożyska, które pójdą do wymiany. łozysko kosztuje u mnie 3 euro a rolki w granicach 35 euro, więc szkoda przepłacać. Wszystko robione na parkingu pod domem
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum