Witam
Pytanie jak w temacie - czy w prawym progu idą jakieś kable ? W lewym idzie ich sporo i generują pisk w głośnikach zasilanych wzmacniaczem. Musze gdzieś przenieść sygnałowe kable od wzmacniacza, a nie chce pruć auta i robić metoda prób i błędów. Także którędy najlepiej pościć
- zasilania wzmacniacza
- sygnał do wzmacniacza?
- masa - skąd ja wziąć? Na ta chwile ciągnę z mocowania kola zapasowego (auto kombi), ale chyba nie jest to najlepszy pomysł. Gdzieś doczytałem ze z okolic mocowania pasów bezpieczeństwa - to dobre rozwiązanie?
Prawym kabli nie brakuje, chyba tylko dach zostaje, ja mam prawym i są piski.
O zasilanie pytasz w jakim sensie? Jak z komory puścić do środka?
Ja masę zawsze biorę z najbliższej śruby jaką zlokalizuj
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
zasilanie pościłem po lewej stronie prosto od akumulatora z bezpiecznikiem i tak chyba zostawię. Dachem to za duzo zabawy i do tego mam jeszcze kurtyny boczne wiec tamtędy odpada. Piska muszę wyeliminować
Teraz mam dachem ale nie mam kurtyn,
Zasilanie mam z aku lewym progiem, a sygnalowy prawym progiem, ale mam na wzmaku tylko subwoofer. Masę mam za śruby z karoserii gdzies w okolicy tylnego oparcia pod lewym dywanikiem bagaznika
u mnie na wzmaku lata subwoofer i przednie głośniki. Wzmak w bagażniku. Plusa dałem lewym progiem, sygnał prawym. Masę przykręciłem do dużej śruby z prawej strony w górnej części bagażnika (spory punkt masowy, dużo oczek jest na tamtej śrubie )
Pisku nie obserwuję, ale czasami zdarza się, że coś mi przebija, np jak spryskuję przednią szybę to głośniki trzeszczą i nie mam pojęcia dlaczego
zmieniłem kable sygnałowe na jakieś zwykly chinc 10m ktory lezal i przeszkadzał - pisk znikł. Wychodzi na to ze firmowe kable hama ktore położyłem sa bardzo ham(skie)
[ Dodano: Sob Gru 26, 2015 13:48 ]
Jeszcze mam takie pytanie: Czy tunelem środkowym lecą jakieś kable?
Tam tylko wychodzi wiązka do przycisków awaryjnych i zamka, pod ręcznym jest tez zdaje sie modul abs i odbiornik pilota centralnego zamka. Od ręcznego w tyl to juz tylko linki ręcznego które schodza pod podwozie
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum