Typ: CDT Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2002
No i się nacieszyłem , bo długo nie miałem problemu z autem , ale czeka mnie wymiana wysprzęglika i chyba pompki
Dziwne są nieco objawy !... ale do rzeczy!
Wycieka PRAWDOPODOBNIE płyn z wysprzęglika na łączeniu silnik, skrzynia (jest cały czas mokro od płynu)
Pompkę mam założoną BMW (ze zbiorniczkiem pod maską)
Na pompce w okolicach , niby nie widać wycieku płynu( pedał i dywanik suchy), co jakiś czas , muszę podpompować i niby normalnie wchodzą biegi i wysprzęgla , ale dziwi mnie jedna rzecz!...mianowicie , płynu w zbiorniczku NIE UBYWA!!!!, nic nie dolewałem i cały czas jest pod korek !
DZIWNE!!!
SPAMU¦
Wysłany: Sro Sty 27, 2016 10:35 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
coś z nim nie halo
tam jest plastikowy tłoczek może on już ma dość
polecam rozebrać wysprzęglik i będziesz miał odp. na dłoni
No właśnie , przypuszczam ,że strzelił TYLKO wysprzęglik i to nie przez to,że założyłem nową pompkę , bo nie zakładałem(na razie ), tylko tak sam od siebie
Jedynie właśnie co mnie dziwi ,że płynu ze zbiorniczka nie ubywa , a ze spodu kapie......, czyżby było tyle powietrza w przewodzie do wysprzęglika????
Wyrzuć pompkę od BMW, zastosuj rozwiązania firmy TAZUU. Zarówno pompka jak i wysprzęglik.
Przy tej robocie warto sprawdzić stan sprzęgła/dwumasy oraz uszczelniaczy.
_________________ Chiptuning: R25, R45, R75, 200/600 SDi, BMW (tuning, dpf serwis), VW Group (tuning, dpf serwis)
ROVER 75/ZT: diagnostyka, kodowanie, adaptacja zegarów, dodawanie kluczyków: używane piloty, nowy transponder (immo)
Kontakt: PW, 512 208 367, marek@roverki.eu
To dość dlugi okres, plyn wylatuje s zasysa powietrze, to zasługa tego gumowego korka w zbiorniczku...
Tak,ale ja mam zbiorniczek pod maską , kupiłem kiedyś takiś jakiś , chyba to był zbiorniczek na płyn hamulcowy bodajże Nissana poj.ok200ml,czy jakoś tak
Przymocowałem pod machą , wężyk i do pompki...
Wężyk jest dość długi ,bo zbiorniczek umocowałem w okolicy,przedniej lewej lamy(obok akumulatora), bo tam było najwygodniej !
Wszystko było OK...do przedwczoraj....
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum