Wysłany: Pon Kwi 18, 2016 23:06 [R75]auto nie odpala
Typ: CDTi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2003
Witam.
Nie znalazłem takiej przyczyny na forum wiec założyłem nowy tema.
Po włożeniu i przekręceniu kluczyka w stacyjce pojawia się kod EP raz jest raz go nie ma pomaga mu gdy bawię się kluczem otwieram go pociskam kostkę immo i płytkę zamknę kluczyk włożę i odpalam i jest ok tak zdarza się cały czas wyjmuje wkładam i wkładam ponownie wyskakuję EP ,dodam że dzieje się tak tylko przy odpalaniu w czasie jazdy jest ok, no i nie ma znaczenia czy silnik jest zimny czy ciepły. Byłem u mechanika stwierdził akumulator wymieniłem na nowy nic nie pomogło później wymienił jakiś czujnik nie pamiętam dokładnie jaki ale też nic sprawdzał pompki paliwa są ok.
Stwierdził że immo z kluczyka traci sygnał i muszę dorobić nowy kluczyk Sumując raz odpalam raz nie ,proszę o podpowiedz i sugestie co mam zrobić z góry dzięki
Ostatnio zmieniony przez ninja28 Wto Kwi 19, 2016 20:16, w całości zmieniany 3 razy
SPAMU¦
Wysłany: Pon Kwi 18, 2016 23:06 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Zobacz czy nie masz wody w podszybiu, częsty problem kiedy ecu sie zalewa
Moderator longer86 informuje
Uwaga! Ten temat zostanie usunięty jeśli autor nie poprawi jego nazwy.
Na tym forum obowiązują ściśle określone zasady nazewnictwa tematów.
Proszę niezwłocznie zapoznać się z tym tematem
Aby zmienić nazwę tematu, autor musi w pierwszym poście użyć funkcji
ninja28, nie rozumiem po co zakładasz nowy temat, skoro napisałes też w innym o tym samym kłopocie, to nie przyspieszy Odpowiedzi a wprowadza zamieszanie, bo sam już zgłupiałem, niby Ci odpisywałem , a zaraz patrze kolejny nieczytany i patrze nie ma odpowiedzi
Wysłany: Wto Kwi 19, 2016 17:50
Napisałem nowy temat kolego z tego powodu bo zobaczyłem że od czterech lat nikt się w tym temacie nie wypowiadał i nie chciałem czekać czterech następnych lat na odpowiedz w tym forum,dodatkowo w tym nowym dokładniej opisałem przyczynę .
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum