Pomógł: 6 razy Dołączył: 25 Mar 2013 Posty: 370 Skąd: Częstochowa
Wysłany: Czw Lip 07, 2016 13:33 Wolf NCU + stacja Win CE
Poszukuje osoby która ogarnia program WolfNCU Zakupiłem stację 2din na win CE i chciałbym zrobić jej nakładkę na panel sterowania, żeby wpasowało się to w deskę o ile ze zrobieniem "skórki" nie będzie problemu o tyle sam program mocno stawia opór. Stacja to Navio Car 702. Jeżeli jakiś dobry człowiek mnie wspomoże i się uda to oczywiście "skórka" zostanie udostępniona. Pierwszy zarys jakby to wyglądało poniżej.
Kolego może warto powiedzieć co już masz
Niestety nie mam tej stacji ale to tylko mały problem.
Skąd wziąłeś pomysł na te przyciski, masz do nich komendy w swojej stacji?
Ten tekst u góry to rozumiem jakieś info brane z odtwarzacza ?
Jaka jest rozdzielczość ekranu?
Może jest aż tak łatwo i masz już wgrany tam działający inny skin ?
Wysłany: Pią Lip 08, 2016 09:55
No więc po kolei:
Przyciski wymyśliłem (niektóre zapożyczyłem) mniej więcej takie jakie by mi się przydały u mnie i jak podobało by mi się to wizualnie, ale to nie jest wersja końcowa bo to tylko "szkic" z photoshopa. Gotowe skórki mi się nie podobają ponieważ moim zdaniem nie komponują się z deską, są przeładowane (licznik/kompas itp.) a ja chciałbym utrzymać klimat konsoli w oryginalnym stylu jakby to było fabryczne urządzenie Napis u góry to wyświetlacz, który będzie wyświetlał nazwę odtwarzanego utworu, czy też stacji radiowej. Rozdzielczość ekranu to 800x480piks. Po kilku godzinach walki, udało mi się uruchomić program, musiałem pozmieniać ścieżki w plikach ”.ini”. Uruchomiłem też gotowe skiny, ale tu jest właśnie mój problem, klawisze funkcyjne wywalają błąd ponieważ mam Wolfa przygotowanego pod inną stację i ona ma inne ścieżki do danych programów. Niestety jest to moje pierwsze spotkanie z urządzeniem Win CE i nie potrafię jeszcze dostać się do struktury katalogów, żeby wydobyć ścieżki dostępu do danych funkcji. Na dowód , że się da znalazłem filmik w którym użytkownik mojej stacji wywołuje zbliżonymi przyciskami właśnie odtwarzacz radio i tel które są dokładnie w mojej stacji a nie są dogrywane.
Podsumowując potrzebuje pomocy w dostaniu się do struktury katalogów, aby móc przypisać odpowiednim przyciskom odpowiednie ścieżki, jak to się uda i będzie działało to ogarnę w photoshopie końcowy skin i zaprogramuje klawisze
[ Dodano: Pią Lip 08, 2016 10:55 ]
Udało mi się skontaktować z autorem filmu, stacji już nie ma ale będzie szukał plików, może się uda
Wysłany: Pon Lip 11, 2016 08:39
BigBoyPL napisał/a:
Zapewne musisz dostać się do folderu ResidentFlash2 w swojej navi przez eksplorator plików i wszystko się wyjaśni
Studiowałem trochę temat i jest dokładnie jak piszesz Poczekam jeszcze chwilkę bo autor filmiku znalazł swój pakiet i ma mi wysłać pliki ini z których wyciągnę ścieżki Jak się nie uda to wtedy wyczytałem, że "cecmd" powinno dać radę. Ogólnie będzie git
Bardzo chętnie bym ci pomógł lecz niestety nie mam na czym testować, a emulator nie działa na nowych windowsach ;[
PS masz CE 5.0 czy 6.0? W zależności od tego możesz mieć problemy!
Wysłany: Pon Lip 11, 2016 21:06
W papierach jest że CE 6.0 Na razie zacznę od jeszcze bardziej uproszczonego menu, bez bajerów, "animowanych" przycisków, a jak to zagada, będę rozbudowywał. Tymczasem czekam dalej na te pliki.
To jeszcze bardziej komplikuje sprawę w moim przypadku.
Jeśli nie dostaniesz plików to musisz zrobić pełną kopię residentflash2 inaczej nic nie poradzisz.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum