Wysłany: Sob Sie 20, 2016 16:57 [R75] 1.8 interpretacja usterek/błędów z TOAF
Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.8 Rok produkcji: 1999
Hej - jako tako problemów nie mam w czasie jazdy, jednak TOAF zwraca sporo błędów w zakładce "silnik" i nie tylko.
Co udało mi się zrozumieć to sonda lambda do wymiany, czujnik wału korbowego też pewnie do wymiany, coś z cylindrami tylko co? I ten nieznany błąd P0650 jak i P1191 nic mi nie mówią - poradzicie?
Świeci się również poducha ale to od dobrych 1,5 roku nie miałem czasu się tym zająć. TOAF widzi błędy związane z rezystancją - co to może być? Czyżby kable pod siedzeniami? Miałem wodę w aucie ponad rok temu może od tej wilgoci...
Wiem, że może śmiesznie zabrzmi to pytanie - silnik nie musi być uruchomiony żeby odczytać poprawnie wszelkie błędy, wystarczy, że przekręcę kluczyk?
Zawsze podejrzany był dla mnie przebieg tego auta, jakie jest prawdopodobieństwo, że skoro numery (końcówka VIN) zgadza się we wszystkich modułach to i przebieg zdaje się być realny? Da się to potwierdzić w 100% jakoś? Nie żebym się łudził czy coś, z czystej ciekawości i poznania prawdy
Ostatnie pytanie, mam automat, w TOAF jest zakładka JATCO jednak żadnych błędów nie ma, a skrzynia lubi szarpnąć niezależnie od tego czy jest zimna czy rozgrzana. Myślałem, że uda się stamtąd coś wyciągnąć - powiedzcie czy gdyby było coś złego ze skrzynią TOAF by to pokazał czy jednak do takich zabiegów trzeba udać się do serwisu skrzyń?
#EDIT
Być może zbyt pochopnie do tego podszedłem zasypując Was zbędnymi pytaniami. Po skasowaniu błędów pozostały mi takie:
http://i.imgur.com/WTMjq1I.png P0130
P1191 x2
Powyższe błędy to sonda o ile się nie mylę?
P0650 - to udało mi się wygooglować, że może mieć coś wspólnego z ciągle palącą się kontrolką poduch.
P0562 - niskie napięcie aku? Dziwna sprawa czemu ten bład pokazuje ma ktoś pomysł? Aku nowy od miesiąca.
W BCU pozostały 2 błędy. http://imgur.com/a/15iLM 9F - Wejście czujnika opóźnienia przedniej wycieraczki - nie rozumiem? Wycieraczki działają chyba normalnie...
9C - Zablokowana szyba drzwi pasażera - ta szyba też działa prawidłowo, próbowałem ustawić automatyczne podnoszenie szyby pasażera jednym klikiem ale nie działało. Szyba w tym trybie przesuwała się jedynie o pół centymetra a przytrzymując przycisk reakcja była taka sama, tylko o pół centymetra zamiast ciągiem w górę. Opuszczanie działało normalnie.
SPAMU¦
Wysłany: Sob Sie 20, 2016 16:57 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum