Typ: V6 Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2001
Witam ostatnio w Czwartek zapaliła mi się ikonka okrągła z kreskami do okoła (koloru żółtego)doczytałem na forum ze jest to kontrolka zużycia klocków hamulcowych( klocki wymieniałem w czerwcu (z tyłu nóweczki a z przodu wymieniałem w listopadzie 2015 i przejechałem na nich max 8540km) .
problem polega na tym że kontrolka zgasła i nie pojawiła się przez kolejne 2 dni po czym zapaliła się mi w sobotę z 6 na krótko np przy skręcaniu w lewo i za każdym razem jak gasiłem auto gasła po czym po południu narzeczona wracała do domu i sie okazało ze już się nie zapaliła w niedziele odpaliłem auto i ikonki brak długo nie czekając poczytałem forum i wasze wcześniejsze porady ze jak się zapaliła raz to ze już trzeba chyba wymieniać więc zamówiłem dziś u sprzedawcy 2 czujniki bo nie wiem czy padł jeden czy dwa ale jak dziś jeździłem autem zrobiłem z 70 klocków to ani razu nic się nie zapaliło hamowałem skręcałem i nic. co wy o tym sadzicie czy je wymieniać czy to jednorazowy epizod np zaśniedziało coś czy przymarzło??
ps czy za wymianę 50 zł od koła to dużo a może samemu się da rade wymienić
Prosił bym was o odp bo jutro jestem umówiony na wymianę ale nie wiem czy jest sens czy nie. dziękuje za odpowiedzi z góry
Ostatnio zmieniony przez taba19 Wto Gru 06, 2016 09:31, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Pon Gru 05, 2016 22:17 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
byłem u mechanika nic nie znalazł stwierdził ze mogło być ze styki dostały wilgoci i tyle
Mała aktualizacja dziś znowu miałem ten komunikat o klockach pojechałem na stacje diagnostyczna przy której jest zakład mechaniczny i co się okazuje przedni czujnik w takim stanie był jak na zdjęciu ( martwy ) a tyloletniego ogulnie nie ma nie było nawet instalacji to możliwe
jak by co cenowo to 23 czujnik wymiana 20 a nie 50 jak chciał wczesnej pseudo znawca mechanik
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum