Wysłany: Nie Gru 25, 2016 21:58 [R75] Kluczyk się rozpada
Typ: wszystkie Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1999
Witam
Dziś kupiłem swojego pierwszego Roverka i już znalazł się poważny problem. Rozpada mi się kluczyk tzn. część metalowa wychodzi z plastiku. Piszcie o co chodzi, czy to jakoś zakleić czy oddać do dorabiaczy kluczy żeby zrobili. Zdjęcia wyjaśnią mam nadzieję
SPAMU¦
Wysłany: Nie Gru 25, 2016 21:58 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Jak chcesz to możesz to skleić tylko wtedy grota w razie wymiany obudowy już nie odzyskasz (grot 'normalnie' jest wyjmowalny ale trzeba też do tego użyć trochę siły więc jak przy wyjmowaniu kluczyka ze stacyjki grot zostaje w środku to nie jest normalne ).
na razie jakoś się przyzwyczaiłem, ale mam kolejny problem bliski kluczykowi a mianowicie nie otwierają mi się tylne drzwi, a przednie prawe dopiero za drugim razem jak nacisnę na kluczyku. Zaraz mnie zjecie że jest mnóstwo tematów dotyczących tego problemu- wiem, czytałem z 10 i zamierzam samodzielnie podziałać w tym temacie, ale nigdzie nie mogę znaleźć jak się włącza i wyłącza blokadę rodzicielską na zamki z tyłu, bo możliwe żeby to ona trzymała i kluczyk nie otwierał tylnich drzwi? Jak naciskam to coś tam w drzwiach pracuje, słychać ruch lecz nie podnosi się sutek i drzwi nie otwierają się. Ręcznie za klamkę od środka otwieram bez niczego... Także pytanie główne jak tą blokadę rodzicielską wyłączyć?
Skoro otwierasz za klamkę od środka bez problemu to jaki sens ma blokada rodzicielska? Żeby Ci dziecko do środka samo nie weszło?
Blokadę rodzicielska masz tylko w tylnych drzwiach i widoczna jest na krawędzi po ich otwarciu...
Jesli drzwi pasażera otwieraja sie za drugim razem to moze jest prawidłowo, z opcja na dwa nacisniecia. Pierwsze drzwi kierowcy, drugie drzwi pasażera i Tyl.
faktycznie wpadłem na to chwile po opublikowaniu posta że przecież by sobie dziecko otworzyło samo, ale nie bylo mnie żeby edytować. Facepalm. Będę działał z dzyndzelkiem
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum