Wysłany: Pią Maj 26, 2017 21:39 [R75] Gdzie dobrze wymienią rozrząd w okolicach 3-miasta ?
Typ: V6 Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2000
Czołem czy ktoś jest w stanie polecić zaufane miejsce, a może sam "umi" XD ? Okolice Gdańsk, Elbląg, Malbork...
Czy razem z częściami (paski, napinacze, rolki, uszczelniacze jeśli będzie trzeba + oczywiście pompa wody) i robocizną dam radę zamknąć się w 2000 zł ?
SPAMU¦
Wysłany: Pią Maj 26, 2017 21:39 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Oki a czy używają blokad? Trochę mało jak za te części, pompa wody chyba jakiś zamiennik co? Długo jeździłes o robieniu rozrządu? Teraz co się stało ze stoi u nich.... Chyba nie wina rozrządu co?
Mają te blokady i wymieniają od razu z zaślepkami do blokad. Cena z ich zniżkami wydaje się być realna. Przejechałem, na tym rozrządzie 300 km tylko, więc ciężko mi się wypowiedzieć, silnik chodzi równo, znacznie ciszej, nie trzęsie nim. Faktem jest jednak to, że wszystkie zawory zrobione, szklanki, obróbka głowicy, wszystkie uszczelki. Jak oddawałem auto, to inny rover też był na wymianę rozrządu, więc chyba się chłopaki znają na rzeczy. Sam fakt, że całą pracę nad silnikiem wykonali w 3 dni. Wątpię też, żeby oszukiwali, bo to firma znajomego mojego współpracownika. Stoi bo padł wentylator, pękła obudowa termostatu i pozbyłem się płynu chłodzącego...
Ina i Dayco szły na pierwszy montaż a pompy dolza mają raczej dobrą opinię. Co do ceny to opłaca się brać z hydraulicznym napinaczem. Ważna jest data produkcji pasków.
Powodzenia, ja wczoraj odebrałem autko. Śmiga jak ta lala. Mechanika mają dobrego, trochę wczoraj pogadałem tam z nimi. Powodzenia i do zobaczenia na spocie
Ja robilem w autoryzowanym u Kuleszy (Gdynia, Hutnicza). Czesci mialem swoje. Za robocizne zaplacilem 590 z faktura, ale bylo to 6 lat temu. Przez te 6 lat zrobilem 60kkm i wszystko sie trzyma, a ponoc musieli jeszcze nieco przerobic pompe wody, bo ta co kupilem, nie pasowala.
Rozrzad zmieniony w eurowarsztacie. Auto odstawilem o 8 rano, do 18 zrobione z małymi niespodziankami. Reasumujac rozrzad z pompa wody, wymiana filtrów i oleju, wymiana paska wieloklinowego kosztowało 2k. Szybko i z ustalonym terminem. Na chwilę obecną jestem zadowolony.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum